Kraljevo Royal Crowns u finalu U15 Pionirske lige Srbije!

1371
Kraljevo Royal Crowns vs Novi Beograd Orlovi

Kraljevske krune su se plasirale u finale Pionirske U15 lige Srbije, posle današnje pobede nad Orlovima sa Novog Beograda rezultatom 47:28. Kraljevčani će protivnika u finalu dobiti za dve nedelje, posle duela između Orlova i Jagodina Black Hornetsa. Utakmica je bila veoma uzbudljiva i efikasna i pored tvrde igre odbrane oba tima u prvom poluvremenu, kada je postignut samo jedan tačdaun po četvrtini, ali oba poentirao je Kraljevo Royal Crowns tim.

U trećoj četvrtini napad Kruna je proradio i uspeo da postigne tri tačdauna, a odbrana je dodala i jedan safety. U istoj deonici su i Orlovi došli do prvog tačdauna, koji je dao nov elan Beograđanima, te su u poslednjoj četvtini postigli tri tačdauna. Mada nisu parirale u poslednjem delu utakmice, Krune su došle do dva tačdauna i tako sigurno privele meč kraju. U ekipi gostiju se dobrom pas igrom istakao kvoterbek Milan Manić, dok je u domaćoj ekipi dosta igrača pokazalo kvalitet, što u napadu, što u odbrani. Zato su treneri Kraljevskih kruna, ovog puta izabrali dva MVP utakmice.

Najbolji u odbrani je bio Danilo Labović: „Dobro je bilo zato što smo bili dobro organizovani. Odbrana se dobro pokazala. Naš napad nisam ni stigao da gledam pošto sam bio fokusiran na naredni play sa igračima odbrane. Tokom cele utakmice smo bili smireni i nije bilo nikakvih nesporazuma u timu, što verujem da nam je i donelu pobedu. U finalu očekujem Orlove, barem po ovom iskustvu, jer su mi na ovoj utakmici delovali agresivnije nego Jagodina Black Hornets”, kaže Danilo Labović.

Za najboljeg igrača napada treneri su izabrali Strahinju Savića: „Utakmica je bila veoma naporna, a protivnik nimalo naivan, ali mislim da je utakmicu prelomila naša prednost iskustva jedne odigrane utakmice, ali ujedno i veoma dugačke i ozbiljne pripreme našeg tima. Mi ćemo se za finale punom parom pripremati, a Orlovima želim svu sreću u narednom kolu”, iznosi Strahinja Savić.

Predsednik Orlova Marko Rakočević takođe smatra da je od velikog značaja činjenica da je ovo bila prva tackle utakmica ove generacije Orlića: „Mislim da je našim igračima bilo potrebno malo vremena da se priviknu na drugačije zahteve tackle fudbala u odnosu na fleg. Kraljevo je imalo to iskustvo u prošlom kolu. Bez obzira na to, kasnije smo se stabilizovali i postigli 28 poena čime možemo da budemo zadovoljni. Pokušaćemo da odigramo bolje protiv Jagodine i zakažemo novi susret sa Krunama u finalu”, kaže Rakočević.

Ovu utakmicu pionira ulepšale su sjajnim nastupom na poluvremenu i RC Cheerleadersice iz kraljevačke plesne škole First Step, koje su inače sve vršnjakinje U15 igrača. Specifičnost ove utakmice je i prvi nastup jedne devojčice u youth tackle ligi, Marije Mikavice koja je nastupila za Orlove. Osim toga što su se pokazali kao dobri domaćini, Kraljevići su se pokazali i kao kavaljeri darujući Mariji cvet na kraju ovog lepog sportskog susreta u Kraljevu.

Kraljevo Royal Crowns 47 : 28 Novi Beograd Orlovi
Pionirska liga Srbije (PLS 2019), 28.9.2019 13.00, teren FK Magnohrom Kraljevo

1/4 – 7 : 0
7:0 Nikola Milivojević trčanje 20 jardi, PAT Luka Đurić
2/4 – 6 : 0
13:0 Luka Đurić trčanje 5 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 21 : 6
19:0 Strahinja Savić trčanje 80 jardi, PAT neuspešan
19:6 Milan Manić pas za Danila Đurovića 50 jardi, PAT neuspešan
21:6 Miloš Vuletić safety
27:6 Nikola Milivojević trčanje 15 jardi, PAT neuspešan
34:6 Strahinja Savić trčanje 65 jardi, PAT Luka Đurić pas za Borisa Simića
4/4 – 13 : 22
34:14 Milan Manić pas za Marka Dondura 15 jardi, TPC Marko Dondur
42:14 Luka Đurić trčanje 5 jardi, PAT Luka Đurić
42:20 Milan Manić pas za Marka Dondura 5 jardi, TPC neuspešan
42:28 Milan Manić pas za Fedora Ivaštanina 45 jardi, TPC Manić za Ivaštanina
47:28 Luka Đurić pas za Strahinju Savića 55 jardi, PAT neuspešan