U15 PLS: Krune dočekuju Orlove u Kraljevu

1374
U15 Kraljevo Royal Crowns

U subotu 28. septembra od 13 časova, na terenu FK Magnohrom, sastaće se pionirski U15 timovi domaćih Kraljevskih kruna i Orlova sa Novog Beograda u okviru drugog kola Pionirske lige Srbije.

Kraljevići su u prvom kolu trijumfovali protiv vršnjaka iz Jagodina Black Hornets, pa će tako ovo biti njihova druga zvanična utakmica američkog fudbala, zbog čega će biti u prednosti u odnosu na goste. Orlićima je ovo premijerna utakmica u opremi. Novobeograđani su uzbuđeni pred ovaj susret, što i ne krije trener David Hanomihl-Lukić: „Prvi put igramo tekl utakmicu u istoriji Orlova, deca su presrećna prvo zbog opreme i novog nacina vežbanja na treninzima s obzirom da su prethodno igrali samo fleg američki fudbal. Nemamo velika očekivanja, ali se nadamo najboljem mogućem ishodu. Svakako će ova utakmica koja nam predstoji biti jedno veliko iskustvo za nas”, rekao je Hanomihl-Lukić.

Na poziciji QB Orlova, kao i u konkurenciji petlića, igraće Milan Manić: „Radujemo se prvoj utakmici protiv vršnjaka iz Kraljeva, pretpostavljamo da smo sa nekima već igrali utakmice u fleg američkom fudbalu. Drago nam je da će oni biti prvi koji će nas ugostiti u našoj prvoj istorijskoj tekl utakmici”, izjavio je Manić.

Kraljevski tim ulazi spreman u ovaj susret o čemu svedoče trener odbrane tima i kapiten napada. Defanzivni koordinator Kruna, Bojan Rajičić, iznosi svoja očekivanja: „Na osnovu prethodne utakmice očekujem fizički jaku igru našeg tima. Siguran sam u naše igrače i u pobedu, jer znam koliko su truda i vremena uložili u pripreme”, kaže Rajičić.

Jedan od stubova kraljevačke ofanzivne linije je kapiten Pavle Jovanović: „Za prošlu utakmicu smo mislili da će biti teška i naporna za igrače, a i trenere. Dešavale su se greške, ali smo ih tokom igre ispravili. Uspeli smo da se uskladimo, pa je ključ pobede bila sloga. Od predstojeće utakmice očekujem da od početka nastupimo baš tako složno i jako, pa šta bude neka bude. Ako pobedimo to ćemo uraditi kao tim, zaslužni jednako od svakog igrača do vodonoše. A, najvažnije je da dobro odigramo i da nam bude zabavno”, optimističan je Jovanović.

Na utakmici će nastupiti i tim RC Cheerleaders-ica iz kraljevačke plesne škole First Step.

Sastav U15 Kruna: Pavle Jovanović, Mihailo Đokić, Luka Đurić, Vuk Čađenović, Viktor Dukanac, Stefan Filipović, Danilo Labović, Vukašin Lazić, Viktor Lišanin, Mihailo Lukić, Strahinja Nestorović, Ognjen Radović, Strahinja Savić, Strahinja Savić, Andrija Šekularac, Janko Šekularac, Boris Simić, Savo Šljivić, Aleksandar Virijević, Mihajlo Vlajić, Miloš Vuletić, Nikola Milivojević, Dušan Božović, Miloš Lazarević, Nikola Radišić.

Sastav U15 Orlova: Marija Mikavica, Milan Manić, Fedor Ivaštanin, Max Alexander Ackov, Marko Đukić, Dušan Radivojević, Danilo Đurović, Ivan Škiljević, Luka Bjelotomić, Marko Dondur, Matej Turbić, Mihajlo Miletić, Ognjen Nikolić, Uroš Bulatović.