Mladen Belković najbolji defanzivac Sport Klub Prve lige Srbije 2023!

743

Mladen Belković, lajnbeker ekipe Divljih veprova, izabran je za najboljeg defanzivca (MVP odbrane) ove sezone u okviru Sport Klub Prve lige Srbije!

Belković je svoju igračku karijeru započeo kao junior u Veprovima sa kojima je osvojio mnoge titule. Ove sezone nije propustio ni jednu utakmicu Divljih veprova i bio je jedan od ključnih faktora u odbrani kragujevačkog tima.

Počastvovan sam, osećaj je nestvarno dobar. To mi inače nije bio cilj, zna se šta je cilj ove sezone. Prethodnih godina smo imali problema u odbrani, ali smo ih ove godine prevazišli zahvaljujuci defanzivnom koordinatoru Mijuškoviću, koji je iskoristio moje igračke sposobnosti na najbolji mogući način, te je rezultat toga i nagrada defanzivnog MVP-a. Zahvalan sam mu na tome, i smatram da je bi njemu trebala pripasti ova nagrada, ali ću je ipak posvetiti Pavlu Škrkiću. – izjavio je Belković.

U veoma neizvesnom ovogodišnjem glasanju za mesto defanzivnog MVP izabran je Mladen Belković sa 7 bodova, on je za dva boda bio ispred lajnbekera Plavih Zmajeva Lazara Bogićevića (5 bodova) i svog saigrača Strahinje Milenića (5 bodova), kao i tri boda od defanzivnih linijaša Vukova Uroša Kolakovića (4 bodova) i Andrije Drče (4 bodova)