Finale Juniorske lige 04. decembra u Kraljevu

679
finale juniorske lige srbije krune vs orlovi
SAAF Ilustracija

Finale Juniorske lige Srbije odigraće se u nedelju 04. decembra od 13.00 časova na Atletskom stadionu u Kraljevu. Domaćini Royal CrownsOrlovi Novi Beograd boriće se za titulu šampiona Juniorske lige Srbije!

Interesantno je da su se oba tima plasirali u finale pobedivši u polufinalnim utakmicama ekipe koji su od starta sezone važile za favorite osvajanja Juniorske lige. Juniori Kruna su u uzbudljivoj polufinalnoj utakmici u Beogradu savladali aktuelne šampione Vukove rezultatom 19:22.

Najveće iznenađenje su zapravo napravili Orlovi koj su u polufinalu savladali prve favorite za osvajanje lige Divlje veprove iz Kragujevca rezultatom 18:38.
Dok su tokom regularnog dela takmičenja izgubili i od Vukova i od Veprova. Orlovi su izgubili u Kraljevu od Kruna rezultatom 6:0.

Ekipa Kruna nema ni jednog devetnaestogodišnjaka u svojoj ekipi, samo su dvojica osamnaestogodišnjaci, a sve ostalo su dečaci uzrasta od 17, 16 i 15 godina. Takođe, tim Kruna čine sve kraljevčani, od kojih je većina u klubu još od najmlađe U12 fleg selekcije.

Tim Orlova čine igrači iz Pančeva, Inđije, Beograda i Novog Sada, od kojih su neki ove godine igrali za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Sve je spremno za finale!

Tajtend Kruna Andrija Savićević smatra da će titula otići u Kraljevo – “Očekujemo jaku i ni malo laku borbu, ali očekujemo pobedu, jer smo pokazali da najbolje igramo kada svi nemaju vere u nas i kad je najteže.”

Ofanzivni linijaš Pavle Jovanivić ističe da će ovo biti jedna jaka utakmica – “Očekujem napornu utakmicu sa obe strane, ali ujedno i veoma zabavnu sa obzirom na ostale predviđene aktivnosti. Nadam se da ćemo i ove godine kao i prethodnih sakupiti dovoljno paketića da barem malo ulepšamo praznike deci koja nisu u mogućnosti da ih provedu kod kuće i drago mi je što igram ovako značajnu utakmicu.”

“U finalnoj utakmici očekujem kao i svakoj utakmicu do sada, kada je u pitanju protivnik iz Kraljeva, a to je jednu jaku, neizvesnu utakmicu, gde moramo ući jako od samog starta. Isto to očekujem od ekipe Kraljevskih kruna. Mi ćemo imati treninge u petak i subotu da neke sitnice doradimo, ali nažalost nekoliko povreda nas ometa u postavci igre. Nadamo se da će momci koji budu nastupali dati sve od sebe i da se odsustvo nekih startera ne oseti.” glavni trener Orlova Srđan Aleksandrović je optimističan pred finale.

Finale Juniorske lige Srbije moćićete da pratite uživo na zvaničnom YouTube kanalu SAAF-a, klikom na OVAJ link.

Dodatni program utakmice predviđa DJ-a, nastup Cheerleaders-ica i Kangoo Dance tima plesnog kluba First Step.

Humanitarna akcija

Ova finalna utakmica će biti i humanitarnog karaktera. U saradnji sa kraljevačkim Domom zdravlja Krune organizuju i humanitarnu akciju pravljenja prazničnih paketića za bolesnu decu. Tako će za ulazak na finalnu utakmicu biti potrebno da navijači donesu grickalice, igračke, knjige za decu, slikovnice ili stripove. Na ovaj način će Kraljevske krune zajedno sa svojim navijačima, kao i svakog decembra, ulepšati Božićne i Novogodišnje praznike svojim malim sugrađanima koji se leče u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja. Na OVOM linku možete pogledati press konferenciju koja je bila održanu tim povodom.

Ne zaboravite da za ulakaz na utakmicu ponesete grickalice, igračke, knjige…