Royal Crowns i Orlovi u finalu Juniorske lige Srbije 2022!

1258

Posle odigranih polufinalnih mečeva ovog vikenda, ekipe Royal Crowns Kraljevo i Orlovi Novi Beograd plasirale su se u finale Juniorske lige Srbije 2022. Orlovi su na gostujućem terenu u Kragujevcu savladali favorite Divlje veprove rezultatom 18:38, dok su u Beogradu Krune pobedom skinuli sa trona ekipu SBB Vukove rezultatom 19:22.

SBB Vukovi Beograd – Royal Crowns Kraljevo

U Beogradu se do samog kraja vodila velika borba za finale. Utakmicu je otvorio napad Kruna. Mladi kvoterbek Mihailo Đokić QB-sneak akcijom postigao je prvi tačdaun na utakmici, da bi odmah zatim uputio i pas na Mihaila Gajovića za dodatna dva poena. Nedugo nakon toga za beogradske Vukove trčanjem u crvenoj zoni kvoterbek Vanja Radivojević postiže tačdaun, a kao dodatni jedan poen postiže kiker Filip Stojanović, smanjivši razliku Kraljevčana na 7:8. Pred pauzu kvoterbek Kruna Đokić postiže još jedan tačdaun trčanjem od 70 jardi i time povećao razliku na 7:14, a ovoga puta pretvaranje za dodatne poene je bilo neuspešno. Pauza na poluvremenu je prijala Vukovima, koji su ponovo postigli tačdaun trčanjem Vanje Radivojevića, pretvaranje za jedan poen je bilo neuspešno. Ubrzo nakon toga Vukovi postižu još jedan tačdaun i preuzimaju vođstvo. Andrija Savić je postigao tačdaun od 60 jardi za 19:14. Treći tačdaun za Kraljevo postigao je opet kvoterbek Mihailo Đokić i to opet trčanjem od 60 jardi, a zatim je uputio i pass na Luku Đurića za dodatnih dva poena. Ovim su Krune ponovo prešle u vođstvo sa rezultatom 19:22. U dramatičnoj završnici se nadmetala odbrana Kruna sa napadom tima Vukova, koji je uspeo tri sekunde pre kaja da dođe na samo pet jardi od endzone Kraljeva. Napad Vukova je pokušao da postigne tačdaun za pobedu trčanjem kvoterbeka, ali odlična odbrana Kraljeva uspeva da ih zaustavi. Time je i završena utakmica.

Foto: Royal Crowns Kraljevo

Regularni deo sezone završili smo skorom 2 pobede i 2 poraza, što i nije za pohvalu, ali ispravili smo se kada je to bilo najvažnije. Na početku priprema, na kampu u Mrčajevcima, zadali smo sebi cilj za ovu sezonu, a taj cilj je finale i titula. Ostao nam je još jedan veliki stepenik, a to je pobeda u finalu. Sa obzirom da nam je protivnik u finalu ekipa Orlova očekujem, pre svega, jednu fer utakmicu u kojoj će bolja odbrana biti presudna za sam ishod utakmice. – ponosan je na svoj tim Bojan Rajičić, glavni trener ekipe Royal Crowns Kraljevo.

Snimak utakmice SBB Vukovi Beograd – Royal Crowns Kraljevo

Wild Boars Kragujevac – Orlovi Novi Beograd

Iako su svi mislili da će ekipa iz Kragujevca, kao favoriti od starta takmičenja, izaći kao pobednik u ovom susretu, momci iz Orlova su se potrudili da se to ne desi. Prve poene na utakmici postigla je ekipa Orlova i to odmah na kickoff-u, kada je reprezentativac Srbije Jovan Davidović pretrčao ceo teren i postigao tačdaun. Vrlo brzo uzvratili su Veprovi trčanjem od 45 jardi Relje Alkaza za tačdauna, pa i uspešnog pretvaranja za dva poena Igora Jovanovića preuzeli su vođstvo sa 8:6. Pred kraj prve četvrtine Veprovi povećavaju svoje vođstvo na 10:6 preko sejftija. U drugoj četvrtini Orlovi uzvraćaju dugačkim trčanjem Davidovića za tačdaun, kojim ponovo preuzimaju vođstvo. Do kraja prvog poluvremena Orlovi postižu još jedan tačdaun trčanjem reprezentativca Davidovića za 10:18. Iako na početku drugog poluvremena delovalo da je pauza prijala najbolje Kragujevcu, do kraja utakmice se ispostavilo da nije baš tako. Po povratku na teren Kragujevac postiže tačdaun trčanjem raningbeka Relje Alkaza koji je takođe imao i uspešno pretvaranje za dva poena i doveo svoj tim do izjednačenja. Ali Orlovi se nisu predavali i ubrzo u trećoj četvrtini ponovo preuzeli vođstvo. Ponovo je do endzone trčanjem stigao Davidović za 18:24. Tu se nisu zaustavljali Orlovi, nego su odmah na početku četvrte četvrtine postigli još jedan tačdaun. Ovaj put reprezentativac Srbije Davidović je pronašao u endzoni Ivaštanina za 18:30. Kako su otvorili utakmicu, tako su je i zatvorili Orlovi. Najkorisniji igrač ove polufinalne utakmice Jovan Davidović postigao je još jedan tačdaun trčanjem i imao je uspešno pretvaranje za dva poena, time odveo Orlove u finale.

Foto: Orlovi Novi Beograd

Moram da priznam da sam i dalje u šoku. Na papiru imamo ekipu za dobar rezultat. Posle vezana 3 poraza trebalo nam je neko čudo za prolazak u finale, što se i desilo. Trebalo je vremena uklopiti momke iz više klubova, više mentaliteta, prvenstveno je bilo bitno da se napravi hemija i dobra atmosfera unutar ekipe, a tek onda smo radili na postavci igrača na određene pozicije. Na utakmici protiv ekipe Wild boars poentirali smo odmah u kick off return formaciji i to nam je dalo krila za nastavak. Imali smo malu krizu u prvoj četvrtini, ali smo posle nastavili i nismo posustali, čak ni posle povrede jednog od nosioca igre u sezoni. Napravili smo manje grešaka od protivnika i na kraju je ispao mnogo veći rezultat. Po meni bila je jako teška utakmica, fizički zahtevna i svi momci su stvarno “izginuli” na terenu, što je za pohvalu. Zahvalio bih se domaćinu na stvarno fer igri, dobroj organizaciji utakmice, kao i sudijama koji trpe veliki pritisak od strane trenera. U finalu očekujem kao i svaku utakmicu do sada, kada je u pitanju protivnik iz Kraljeva – jaku i ne izvesnu utakmicu. U ovu utakmicu moramo ući jako od starta, što očekujem i od svog protivnika u finalu.Glavni trener Orlova Srđan Aleksandrović ističe da su se na kraju sve kockice sklopile.

Finale Royal Crowns Kraljevo – Orlovi Novi Beograd biće drugi meč ove godine između ove dve juniorske ekipe. U prvom susretu bolja je bila ekipa Royal Crowns na domaćem terenu sa 6:0.

Datum, mesto i organizator finala biće poznati nakon odluke odbora za hitna pitanja Srpske asocijacije američkog fudbala Srbije.