Serbian Bowl XVII: SBB Vukovi osvojili deveti šampionski pehar

1213
Serbian bowls xvii vukovi wild boars šampioni
Foto: Boško Bunuševac

SBB Vukovi iz Beograd odbranili su titulu šampiona Sport Klub Prve lige Srbije. U teškoj borbi za Serbian Bowl XVII savladali su večite rivale Divlje veprove iz Kragujevca rezultatom 24:17.

Serbian bowls xvii vukovi wild boars šampioni
Foto: Boško Bunuševac

U prvoj četvrtini odbrane oba tima nisu dozvoljavale napadima da se približe endzonama, pa je na početku viđen samo po jedan uspešan fild-gol pokušaj na obe strane. Rezultat na kraju prve četvrtine je iznosio 3:3.

Do end zone i prvog tačdauna na utakmici došli su Vukovi i to kratkim trčanjem mladog raningbeka Aleksandra Mlađena na početku druge četvrtine i, uz precizan PAT Željka Stegnjaje, doneo im prednost od 10:3. Odbrana Vukova je odradila sjajan posao u prvo poluvreme i nije dozvolila Veprovima da upišu nove poene, a na drugoj strani napad postigao još jedan tačdaun preko tandema Ryan Barabe – Tihomir Todorov i na pauzu otišli sa vođstvom od 17:3.

Odmor je Vukovima više prijao, pa je drugo poluvreme počelo onako kako se prvo završilo. Sjajan duo Barabe i Todorov tačdaunom su otvorili drugo poluvreme. Pas američkog kvoterbeka u end zoni Veprova uhvatio je prošlogodišnji MVP i time uvećao vođstvo Vukove na +21 (24:3).

Kao i svakog put, tako i sada večiti derbi nije mogao da prođe bez neizvesnosti. Pad koncentracije Vukova u poslednjoj deonici Veprovii su iskoristili i postigli svoj prvi tačdaun na utakmici. Iskusni reprezentativac Petra Gojić uhvatio je dugačak pas u endzoni za 24:10. Ubrzo je usledio još jedan tačdaun Veprova, kada je ofanzivni MVP i najbolji strani igrač lige Ajzeja Grin trčanjem doveo svoj tim na posed zaostatka (24:17). Pred sam kraj utakmice Veprovi su imali loptu u svojim rukama i nalazili su se crvenoj zoni Vukova, ali nisu uspeli da iskoriste to i da finale odvedu u produžetke. Serbian Bowl je zatvorio najkorisniji igrač finala Andrija Drča, koji je poslednji napad Veprova okončao intersepcijom i Vukove doveo do druge vezane titul, a ukupno devete u istoriji.

Pre svega ovo je bila jako kvalitetna utakmica, kao što smo očekivali bilo je neizvesno, ali uspeli smo da dođemo do još jedne pobede. Naš napad je mnogo olakšao posao odbrani dugim drajvovima, a mi smo im se odužili tako što smo odigrali jako dobro u odbrani. Na kraju smo to i krunisali zaustavivši poslednji drajv protivnika. Timska pobeda u svakom smislu reči. Odbranili smo titulu što je i bio cilj, po mom mišljenju zasluženo, s obzirom koliko smo radili na terenu i van njega – istakao je Drča, koji je proglašen za MVP-a ove finalne utakmice.

Serbian bowls xvii vukovi wild boars šampioni
Foto: Boško Bunuševac

Što se tiče osvajanja MVP-a finala, pa osećaj je neverovatan zaista. Hteo bih da se zahvalim svojim trenerima, kao i svojim saigračima, jer da nije njih ne bi ni bilo svega toga – , za kraj je istakao Drča.

Kapiten odbrane Vukova je Andreja Stevanović je preponosan na svoj tim:

Utakmicu smo otvorili onako kako smo želeli, odlično odigrano prvo poluvreme, ali potom ista situacija kao i u Kragujevcu kada smo posustali i umalo prokockali prednost. Sve u svemu, na kraju dana je najbitnije da smo sačuvali prednost zahvaljujući sjajnom pleju Andrije Drče i da su SBB Vukovi ponovo šampioni Srbije – , izjavio je Stevanović.

Nakon utakmice, osim medalja za finaliste i šampione, uručene su i individualne nagrade: Ajzeji Grinu za najboljeg importa i ofanzivnog MVPIvanu Radojičiću za defanzivnog MVP, kao i Petru Bajalici za MVP Sport Klub Prve lige Srbije.

Serbian bowls xvii vukovi wild boars šampioni
Foto: Boško Bunuševac

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita šampionima, vicešampionima i svim prvoligašima na odličnoj sezoni koja nije gotova. Ove momke očekuje tryout za reprezentaciju Srbije, a potom pripreme, kao i utakmice sa Švedskom i Svajcarskom sa kojima se nastavlja ciklus IFAF Evropskog prvenstva.