Petar Bajalica MVP Sport Klub Prve lige Srbije!

1138
Petar Bajalica

Mladi talentovani risiver beogradskih SBB Vukova, Petar Bajalica, najbolji je igrač Sport Klub Prve lige Srbije u 2022. godini! Bajalica je sa 11 bodova završio kao prvi u glasanju, ispred iskusnog defanzivca Divljih veprova Ivana Radojičića, kvoterbeka Plavih Zmajeva Ognjena Mitrovića i mladog risivera Wild Dogsa Jovana Davidovića.

Petar Bajalica je ove sezone definitivno bio jedna od najboljih i najsigurnijih hvatačkih opcija kvoterbeka Rajana Barabea. Postigao je devet tačdaunova tokom sezone. Možemo slobodno reći da je Bajalica bio jedan od ključnih igrača u napadu Vukova tokom pohoda ka finalu – Serbian Bowl XVII.

Ovaj mladi hvatač se posebno istakao protiv večitih rivala Divljih veprova iz Kragujevca. U utakmici u Kragujevcu Bajalica je postigao čak četiri tačdauna, odličnu partiju pružio je i na utakmicama protiv Wild dogsa i Plavih zmajeva gde je postigao po dva tačdauna, dok je na otvaranju sezone protiv Mamuta upisao jedan tačdaun.

Petar Bajalica

Bajalica se zahvalio svima u Vukovima, a pogotovo svojim saigračima.

Sjajan je osećaj dobiti ovakvo priznanje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim saigračima i trenerima koji su imali poverenja u mene i bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Bila je ovo odlična sezona za moj tim i mene, ali ostaje da je krunišemo dobrom igrom u subotu i podizanjem šampionskog pehara. U utakmici protiv najvećeg rivala biće nam potrebna pomoć publike i zato pozivam sve navijače Vukova i ljubitelje sporta da dodju u subotu od 16h i popune tribine stadiona u Rakovici – , rekao je Bajalica.

Glavni trener Vukova Ivan Nedeljković smatra da je apsolutno zasluženo nagrada MVP lige otišla u prave ruke.

Još od prvog dana kada sam video Bajalicu na treningu, koji je tada bio mršavi dečačić u Juniorskoj ligi, videlo se po njemu da će jednog dana biti nešto veliko. Razlog je neverovatna radna etika, neverovatna upornost i neverovatna koučabiliti da tako kažem, odnosno sposobnost da sluša ono što mu treneri govore i da iz toga izvlači najbolje i da napreduje. Mislim da je Bajalica zaista ove godine iskoračio u odnosu na sve druge igrače, gde je apsolutno bio neko ko je igrao na maksimalnom nivou i koji je imao najveći mogući performans. Mislim da je apsolutno zasluženo. Bravo Bajo, čestitke – , rekao je Nedeljković.

Bajalica nagradu za MVP lige, mač Svetog Vida, preuzima od svog saigrača Tihomira Todorova, koji je prošle sezone poneo ovo priznanje.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita mladom Petru Bajalici na zasluženoj nagradi i želi mu da nastavi i dalje da pruža ovakve partije, a nadamo se da ćemo ga ove jeseni videti i u dresu reprezentacije Srbije.

Ovako su glasali ove sezone:

 

Napomena: Za MVP lige u konkurenciji su bili samo domaći igrači.