Karson Oulet ofanzivni MVP i najbolji strani igrač Sport Klub Prve lige Srbije!

1290
Karson Oulet Offensive MVP

Karson Oulet izabran je za najboljeg igrača napada (Offense MVP) i najboljeg stranog igrača Sport Klub Prve lige Srbije! Igrač Plavih zmajeva ubedljivije je odneo pobedu u konkurenciji stranih igrača, dok je u izboru za ofanzivnog igrača godine završio sa jednim poenom viška u odnosu na MVP lige Tihomira Todorova.

Kanađanin je u glasanju za najboljeg stranog igrača sa 15 poena bio prvi ispred RB Kigana Lorensa (Banat Bulls, 10 poena) i QB Džonatana Brentlija (SBB Vukovi, 8 poena). U glasanju za ofanzivnog MVP lige, Oulet je imao 9 poena, ispred WR Tihomira Todorova (SBB Vukovi, 8 poena) i pomenutog Kigana Lorensa (Banat Bulls, 7 poena).

Karson Oulet je ovogodišnje pojačanje Zmajeva i njemu je ovo prva sezona u Evropi. Mladi Kanađanin igrao je na pozicijama raningbeka, hvatača i returnera i zabeležio je fantastične brojke. U samo pet utakmica tokom regularne sezone Oulet je postigao 7 tačdauna trčanjem i dva hvatanjem, a konstantno je stavljao Zmajeve u dobru poziciju posle vraćanja kikova i pantova.

Koledž karijeru Oulet je gradio na univerzitetu Windsor Lancers gde je igrao od 2014. do 2019. godine. U Plave zmajeve je stigao krajem februara ove godine.

„Izuzetno sam zahvalan što su me prvoligaši izabrali za najboljeg ofanzivnog igrača i najboljeg stranog igrača lige. Zaista mi je čast primiti obe ove nagrade. Sećanja koja sam stvorio i veze koje sam gajio sa Blue Dragonsima ostaće mi pri srcu još godinama.

Iako iskreno mogu reći da nisam ni sanjao da ću igrati ovde u Srbiji, drago mi je da jesam. Blue Dragons su mi pružili priliku da živim svoje snove o igranju u inostranstvu, istovremeno stičući neprocenjive uvide u srpsku kulturu. Ljubaznost i gostoljubivost ljudi ovde je nešto na čemu sam im zauvek zahvalan i nedostajaće mi jednako kao što će mi nedostajati i sva ukusna hrana koju ova zemlja nudi. Nisam siguran koje me prilike očekuju u budućnosti, ali ako se vratim da igram u Srbiji, to će biti samo za Plave Zmajeve”, izjavio je Karson Oulet.

Zmajevi su sezonu u Prvoj ligi Srbije završili u polufinalu posle poraza od gradskog rivala Vukova. Klub narednog vikenda očekuje nastavak takmičenja u Balkanskoj ligi protiv ekipe Bukurešt Rebels.