ALL Pro tim odbrane Sport Klub Prve lige Srbije 2021 je izabran!

1724

Osim za individualne nagrade prvoligaši su ove godine, kao i u sezoni 2019, glasali za tzv. All Pro Defense – najbolji tim napada ovogodišnje Sport Klub Prve lige Srbije 2021!

Kao i za ostale individualne nagrade (MVP lige, Offense MVP, Defense MVP, najbolji strani igrač), glasali su svi prvoligaši za igrače ostalih klubova.

Ovako je izgledalo glasanje po pozicijama:

U All Pro Defense timu nalaze se igrači iz čak 5 ekipe. Uz polufinaliste, članove All Pro Defense tima imaju i novosadski Wild Dogs i, što je još zanimljivije, oni su i najbrojniji u ovogodišnjem najboljem timu odbrane.

Zanimljivo je i da je u glasanju bilo nerešeno na dve pozicije, a tie breaker su bili pozicioni treneri na tim mestima u reprezentaciji Srbije. Za 4. mesto u DL na poziciji enda izjednačeni su bili Uroš Josipović (Wild Dogs) i Miloš Injac (Blue Dragons), a trener defanzivne linije reprezentacije Srbije Džoš Hepner smatrao je da je Josipović imao nešto bolju sezonu od Injca.

U startnu defanzivnu liniju osim Josipovića, prvoligaši su izabrali defanzivnog enda Veprova Milorada Novakovića, doskorašnjeg defanzivnog igrača lige i teklove Uroša Kolakovića (SBB Vukovi) i Nikolu Vuksanovića (Banat Bulls) koji su bili izjednačeni na drugom mestu sa 8 bodova.

Na pozicijama lajnbekera, osim MVP odbrane Lazara Bogićevića nalaze se njegov saigrač iz Plavih zmajeva Kajron Vilson koji je osvojio 10 bodova i kapiten Novi Sad Wild Dogs Vladimir Vasilić.

Najmanji konsenzus viđen je na pozicijama defanzivnih bekova. Siguran izbor kao i prethodnih sezona bio je CB Veprova Ivan Radojičić. Odličnu sezonu iza sebe izborom u tim sezone krunisao je Nemanja Vučković, safety novosadskog prvoligaša. Za poziciju free safety konkurisala su čak tri igrača Vukova, a sa dva boda više u tim je ušao nekadašnji MVP Prve lige Srbije Aleksandar Borković koji se posle igranja u Španiji vratio u Srbiju i ove sezone je nastupao za Vukove. Na kraju, tri igrača su bila izjednačena za poslednje mesto: po 4 poena imali su Lazar Bućan, Miloš Katić i Slavoljub Dukovski, a trener defanzivnih bekova reprezentacije Srbije Ljubodrag Anđelković odlučio se za najiskusnijeg. Slavoljub Dukovski zauzeo je drugu poziciju kornerbeka.

Na kraju, prvoligaši su birali i najboljeg specijalca, igrača koji igra na pozicijama kikera i pantera, a to je još jedan reprezentativac Srbije Željko Stegnjaja koji je odneo ubedljivu pobedu.

ALL PRO DEFENSE TIM SPORT KLUB PRVE LIGE SRBIJE: