ŽFLS 2020: Bitka u Grupi Jug – Ko će na finalni turnir?

916
Finalni turnir 2020

Ovog vikenda igraju se treći i poslednji turniri u regularnom delu sezone u okviru Ženske fleg lige Srbije 2020. Dok je sve rešeno u Grupi Sever, u Grupi Jug ostalo je otvoreno pitanje koja ekipe će se plasirati na finalni turnir i boriti za titulu šampiona države.

U grupi Sever su svoje mesto na finalnom turniru već obezbedili aktuelni šampion Orange Tribe iz Kikinde sa skorom 2-2 i novajlije u ligi Inđija Indians sa skorom 4-0, dok je ove sezone ekipa Pančevo Panthers uskraćena učestvovanja na finalnom turniru.

Trener ekipe Orange Tribe Branislav Fekete će ovaj turnir iskoristiti kao pripremu za finale: „Pošto turnir u Inđiji nema rezultatskog značaja, gledaćemo da uigramo devojke za finalni turnir tako što ćemo kombinovati sastav, malo promešati karte i probati neke nove akcije koje smo vežbali na treninzima”, rekao je Fekete.

Treći turnir grupe Sever održaće se u nedelju 8.11. sa početkom u 11 časova na terenu OŠ Jovan Popović u Inđiji.

Finalni turnir

Kada je reč o Grupi Jug učešće na finalnom turnir je za sada jedino obezbedila ekipa Požarevac Pastuvi sa skorom 3-0, dok Kragujevac Wild Cats i Sirene iz Zemuna još uvek treba da se izbore za finalni turnir. Naime, kako ekipa Sirena nije učestvovala na drugom turniru iz opravdanih razloga, ona će svoje dve utakmice odigrati naknadno na trećem turniru u Kragujevcu i time imaju još uvek šanse da se plasiraju na finalni turnir. Trenutno, Wild Cats imaju skor 1-1, a Sirene 0-2, međutim oba poraza tima iz Zemuna bila su jako tesna, tako da sigurno imaju šansu da se nađu u finalu.

Ipak, reprezentativac Srbije Stefan Đurić, trener ekipe Wild Cats iz Kragujevca, smatra da će njegova ekipa ući spremna u završnicu i umešati se u borbu za titulu: „Nakon dva odigrana turnira ili bolje reći nakon ova četiri meča u našoj grupi, mislim da su svi timovi prilično izjednačeni i da su odlučivale sitnice, pošto su svi mečevi bili sa relativno malim brojem poena i jednim posedom razlike. Na ovih nekoliko treninga smo radili na tome da nove članice što više upoznamo sa time šta ih čeka na samom terenu, jer planiramo da im damo što više igračkog vremena. S obzirom da je naš tim poprilično istog sastava treću godinu zaredom, očekujemo da ćemo ući spremni u završnicu i umešati se u borbu za titulu”, izjavio je Đurić.

Devojke iz Grupe Jug će prve istrčati ovog vikenda na teren. Turnir će se održati u subotu 7.11 sa početkom u 13:30 na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača” u Kragujevcu.