Zoran Damnjanović novi trener u stručnom štabu novobeogradskih Orlova

1628
Zoran Damjanović

Lice veoma dobro poznato ljubiteljima američkog fudbala u Srbiji, bivši selektor juniorske reprezentacije Srbije Zoran Damnjanović novi je trener u omladinskoj školi kluba Orlovi Novi Beograd.

Damnjanović je bio selektor juniorske reprezentacije Srbije od decembra 2009. godine do januara 2014. godine. Vodio je ekipu na dva kvalifikaciona turnira „Četiri nacije” koja su se igrala za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva. U prvom navratu, 2010. godine reprezentacija je savladala tada favorizovanu Veliku Britaniju i Holandiju, međutim u poslednjoj kvalifikacionoj fazi poražena je od Francuske koja je kasnije osvojila srebro. Naredni pokušaj Damnjanović je imao 2012. godine. Ponovo je pred mladim srpskim Oklopnicima pala Velika Britanija, ali u finalu turnira ovog puta Holandija je bila bolja.

Zoran Damnjanović pridružuje se stručnom štabu Orlova koji čine reprezentativac Srbije, QB David Hanomihl-Lukić, reprezentativac Srbije LB Nebojša Rajković i iskusni trener Siniša Ivaštanin. Njih četvorica zajedno će voditi postojeće selekcije do 11 godina (U11), petliće (U13), pionirske selekcije u fleg i tekl fudbalu (U15) i radiće na stvaranju kadetske selekcije (U17).

Predsednik Orlova Marko Rakočević izuzetno je zadovoljan angažovanjem Damnjanovića: „Zoran ima izvanrednu pozadinu i biografiju kao trener američkog fudbala u Srbiji. Takođe, osim stručnosti pokazuje izuzetnu posvećenost, predanost i pedagoške sposobnosti koje su podjednako važne za trenere u omladinskim kategorijama. To je demonstrirao kao selektor juniorske reprezentacije Srbije u američkom fudbalu, kao i ranije tokom karijere u rukometu”, kaže Rakočević.

On je dodao da će se selekcije Orlova uskoro vratiti treninzima na terenu SRC 11. april na Novom Beogradu. „Od utorka 12. maja Orlovi će se vratiti treninzima, poštujući sve preporuke kriznog štaba republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kao i prakse uspostavljene od strane Srpske asocijacije američkog fudbala. Selekcije će biti podeljene u više grupa po 10 igrača, vremenske razlike od kraja treninga jedne do početka treninga sledeće grupe biće minimum pola sata i naravno poštovaće se sve higijenske mere nošenja zaštitne opreme i dezinfekcije lopti i ostalih rekvizita”, zaključuje Rakočević.