Black Hornets i Royal Crowns otvaraju Pionirsku ligu Srbije!

1163
Black Hornets i Royal Crowns
Hornets, Royals na RC kampu u Kraljevu

Jagodina Black Hornets i Royal Crowns iz Kraljeva otvoriće sezonu u Pionirskoj ligi Srbije. Momci rođeni 2004. i mlađi odmeriće snage u punoj opremi. Domaća ekipa iz Jagodine je favorit u ovom susretu s obzirom da je nekoliko igrača već nastupalo u Kadetskoj ligi Srbije ranije ove godine. Da podsetimo, kadeti Jagodine završili su sezonu na drugom mestu. Neki od protivnika se dobro poznaju, s obzirom da su učestvovali na kampovima tokom leta.

Black Hornets i Royal Crowns suočiće se na terenu FK Morava u subotu 14. septembra od 17 časova.

U ovoj utakmici stručni štab neće moći da računa na kapitena Todora Vasiljevića, koji se posle jednog nesporazuma sa saigračem povredio. Ipak, on će pored terena bodriti saigrače: „Očekujem pre svega timsku igru, fer plej i naravno pobedu. Kraljevo je brojčano jača ekipa, ali ako mi budemo dovoljno želeli da ih pobedimo uspećemo u tome. Daćemo sve od sebe i pokazaćemo im da je brojka samo cifra. Nažalost sprečen sam da igram zbog povrede nosa, ali čim se oporavim počeću da se pripremam za narednu utakmicu i potrudiću se da svoju ekipu dovedem do finala Pionirske lige Srbije”, rekao je Vasiljević.

Ekipu predvodi doskorašnji trener prvog tima Andreja Živković. Za ekipu Jagodina Black Hornets nastupaće:

Todor Vasiljević
Jovan Đorđević

Dimitrije Rakić
Veljko Radisavljević
Vladimir Jeremić
Andrija Ilić
Vuk Stoiljković
Mijat Miljković
Đorđe Vujović
Miloš Dimitrijević
Mihajlo Maksimović

Glavni trener ekipe Kraljevo Royal Crowns je Srđan Ćosić, koji već duže vreme vodi ove dečake, još od prve U12 lige 2017. godine, kada su bili prvaci Srbije. Pomoćni trener, koji je postavio playbook je Goran Seničić, najiskusniji trener u Kraljevu i jedan od pionira, ujedno i veterana coaching-a u Srbiji. Ofanzivni koordinator je Ivan Bažalac, koji je ovim dečacima bio i trener kada su počinjali kao flegovci. Bažalac je kapiten RC seniora, kao i defanzivni koordinator je Bojan Rajičić, preiskusan fudbaler, koji je i sam počeo daleke 2009. godine, kao flegovac u Krunama. Pozicioni trener, veliko pojačanje, Alman Greyson je Amerikanac koji je prošle godine kao import igrao u Čačku i bio coach u ligi Poljske, a ove godine živi i radi u Kraljevu. Kondicioni trener je Aleksandar Radičević, profesor fizičke kulture, koji skoro godinu dana vodi Booth Camp program treninga ovom Youth timu. Pozicioni trener, vrlo posvećen linijašima je i Damjan Tomašević, odličan igrač i kao prethodne kolege kapiten RC seniora.

Na trening kampu veliko pojačanje je bio i povratak u Krune Alekse Denovića, koji je kao trener doneo novu pozitivnu energiju RC Youth timu, a i coaching staff-u. Takođe veliku pomoć, u pripremama Kraljevića, periodično su kao gostujući treneri pružale sad već sportske legende Kraljevskih kruna: Aleksandar Todorović, Strahinja Stepović, Josh Hepner, Dayne Hepner i Miloš Marković.

O pripremam Kruna pričali smo sa glavnim trenerom Srđanom Ćosićem: „Dvadeset i pet dečaka sa Ibra će ove subote u Pionirskoj ligi Srbije prvi put igrati zvaničnu utakmicu u opremi. Tek nekolicina njih je 2004. godište, dok većinu ekipe čine momci 2005. i 2006. godište, što čini prve dve generacije programa KAF Kraljevo Royal Crowns. Naš youth tim se priprema već više od godinu dana za nastup i igrači željno iščekuju utakmicu. U međuvremenu mlade igrače su trenirali odlični treneri, što na redovnim treninzima na terenu i teretani, tako i na kampovima sa američkim i domaćim stručnjacima. Verujemo u ovaj tim Kraljevića, a najvažnije je da sa svojim vršnjacima iz drugih timova što više zavole ovaj divni sport i na pravi način se razviju u elitne sportiste. Kada kažem to mislim u igrače američkog fudbala koji se ozbiljno i odgovorno bave ovim sportom, jer sam po sebi američki fudbal je elitni sport, namenjen za najbolje pojedince, koji grade i takve timove. Već sada sam ponosan na Kraljeviće i puno mi je srce, kao njihovom dugogodišnjem treneru. Žalimo što nema više timova ove kategorije, jer posle flaga oni bi trebalo da budu prioritet”, rekao je Ćosić.

Nemojte da se zbunite, nije došlo do greške u sastavu mladih Kraljevčana igraju dva igrača po imenu Strahinja Savić. Za Kraljevo Royal Crowns nastupaće:

Luka Đurić
Vuk Čađenović
Mihailo Đokić
Viktor Dukanac
Stefan Filipović
Pavle Jovanović
Danilo Labović
Vukašin Lazić
Viktor Lišanin
Mihailo Lukić
Strahinja Nestorović
Ognjen Radović
Strahinja Savić
Strahinja Savić
Andrija Šekularac
Janko Šekularac
Boris Simić
Savo Šljivić
Aleksandar Virijević
Mihajlo Vlajić
Miloš Vuletić
Nikola Milivojević
Dušan Božović
Miloš Lazarević
Nikola Radišić

Takođe, nedavno je saopšteno da će klub američkog fudbala Black Hornets po prvi put imati delegata u skupštini Jagodinskog sportskog saveza (JASSA). U naredne četiri godine klub će predstavljati Miloš Stanojlović, predsednik Black Hornetsa, koji je ujedno i najmlađi delegat u skupštini JASSA-e.