Bikovi overili prvo mesto – DLS 2019

1853
Bikovi vs Stallions

U poslednjoj utakmici regularnog dela Druge lige Srbije, banatski Bikovi savladali su požarevačke Pastuve sa 21:0 i na taj način završili ovaj deo sezone bez poraza.

Pastuvi nisu mogli da nađu rešenje za zanimljiv sistem Banata, koji su rotirali igrače na pozicijama QB i RB. Na taj način su zbunjivali odbranu Požarevca i ostali odmorni za međusobni duel ove dve ekipe u polufinalu.

Prvi TD na utakmici bio je delo iskusnijeg QB Miroslava Markova koji je za 20 jardi pronašao Milana Nikolića, a Marko Todorović kompletirao je PAT (7:0).

Odbrana Banata je bila sigurna i održala je prednost do kraja prve četvrtine. Potom je u drugom delu igre dugačak drive TD trčanjem završio mlađi od dvojice kvoterbekova Mladen Zlatić. Todorović je ponovo bio precizan i postavio je rezultat 14:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor. Pauza u poluvremenu nije pomogla gostima koji nisu uspevali da vežu nekoliko dobrih akcija i stave se u poziciju za poentiranje. Međutim, u trećoj četvrtini zastao je i napad Bullsa.

Bikovi su obezbedili pobedu u poslednjoj četvrtini. Zlatić je sada poentirao kroz vazduh, pronašao je Ivana Trninića za 30 jardi i TD, Todorović je još jednom realizovao PAT i postavio konačan rezultat 21:0.

Posle utakmice, asistent glavnog trenera Pastuva Nebojša Kartalija nije bio nezadovoljan:„Utakmica nije imala rezultatski značaj, jer se sa Banatom sastajemo i u polufinalu. Stoga je danas na neki način više bila trening utakmica. Kada je reč o reguralnom delu sezone, ostaje žal za porazom od Kleka, platili smo ceh ne igranja većeg broja igrača na toj utakmici. U plejofu, daćemo sve od sebe i idemo u Vršac po pobedu i plasman u finale”, optimističan je Kartalija.

Pored ova dva rivala, u drugom polufinalu će se sastati Kikinda Mammoths i Klek Knights, koji su juče odigrali utakmicu u kojoj je Kikinda obezbedila domaći teren.

Banat Bulls 21 : 0 Požarevac Pastuvi
Stadion SC Mladost 9.6.2019. 17.00

1/4 – 7 : 0
7:0 Miroslav Markov pas za Milana Nikolića 20 jardi, PAT Marko Todorović
2/4 – 7 : 0
14:0 Mladen Zlatić trčanje 3 jarde, PAT Marko Todorović
3/4 – 0 : 0
4/4 – 7 : 0
21:0 Mladen Zlatić pas za Ivana Trninića 30 jardi, PAT Marko Todorović