Fekete obezbedio Mamutima pobedu protiv Kleka i domaći teren u polufinalu – DLS 2019

1388
Fekete i ekipa

U utakmici za drugo mesto između Kikinda Mammoths i Klek Knights bolja je bila domaća ekipa Mamuta koju je QB Branislav Fekete predvodio do pobede 20:8 i na taj način obezbedio svojoj ekipi prednost domaćeg terena u polufinalu plejofa koje će igrati upravo protiv Klek Vitezova.

Fekete je otvorio poentiranje u prvoj četvrtini. Njegov pas u end zoni za 20 jardi odneo je Mario Biro, odlični WR koji ove sezone poentira na sve načine. Posle neuspešne konverzije za dva poena rezultat je bio 6:0.

Do kraja prve četvrtine, kao i u drugoj četvrtini, obe odbrane su bile čvrste i napadi obe ekipe nisu uspevaju da naprave drive za nove poene na meču. Rezultatom 6:0 otišlo se na odmor, posle kojeg je viđena efikasnija igra.

Tada su Vitezovi prešli u svoje jedino vođstvo na ovom meču. QB Lazar Sporin pronašao je mladog WR Danijela Tešina za 25 jardi i izjednačenje, a Luka Škorić je sa dva jarda udaljenosti dodao dva poena (6:8).

Međutim, kapiten, OC i QB Kikinde Branislav Fekete odmah je uzvratio i dugačkim pasom pronašao WR Aleksandra Stokića za punih 55 jardi i novo vođstvo Mamuta (12:8). A u poslednjoj četvrtini, Fekete je rešio i da sam dođe do TD. Posle dužeg napada sa tri jarde udaljenosti utrčao je u end zonu i, zajedno sa RB Milanom Kalemberom koji je realizovao konverziju, podigao prednost svoje ekipe na dva poseda lopte (20:8).

Do kraja utakmice Klek nije uspeo da poentira, tako da ih čeka dobra analiza ove utakmice kako bi se spremili da u polufinalu naprave iznenađenje na terenu FK Žak.

Mamuti mogu da budu zadovoljni. U većem delu utakmice kontrolisali su dešavanja na terenu i na kraju trijumfovali, što im donosi priliku da pred svojim navijačima obezbede finale plejofa.

Poslednju utakmicu regularnog dela sezone u Drugoj ligi Srbije igraju Banat Bulls i Požarevac Pastuvi sutra od 17 časova u Pančevu.

Kikinda Mammoths 20 : 8 Klek Knights
Stadion FK Žak 8.6.2019. 16.30

1/4 – 6 : 0
6:0 Branislav Fekete pas za Marija Bira 20 jardi, TPC neuspešan
2/4 – 0 : 0
3/4 – 6 : 8
6:8 Lazar Sporin pas za Danijela Tešina 25 jardi, TPC Luka Škorić
12:8 Branislav Fekete pas za Aleksandra Stokića 55 jardi, TPC neuspešan
4/4 – 8 : 0
20:8 Branislav Fekete trčanje 3 jarde, TPC Milan Kalember