Najava poslednjeg kola Druge lige Srbije

1081
Milan Kalember protiv Banata

U poslednjem kolu regularnog dela Druge lige Srbije, Požarevac Pastuvi gostuju ekipi Banat Bulls u Pančevu, dok duel za drugu poziciju pred plejof igraju Kikinda Mamuti i Klek Vitezovi.

U Kikindi na terenu FK Žak, Mamuti dočekuju neugodnu ekipu Kleka. Kikinda je sezonu započela ubedljivom pobedom u Požarevcu, potom su poraženi od Banata, da bi zatim savladali Zemun u zaostalom meču drugog kola. Protiv Zemunaca, Mamuti su do pobede došli dobrom igrom trčanjem, koju je obezbedila ofanzivna linija. Taj recept probaće da ponove protiv Vitezova.

Klek je posle dve pobede savladan ubedljivo kod kuće od strane Banata. Sada će pokušati da se iskupe, i to u gostima. Naspram njih će stajati dobar napad Mamuta koji predvode QB Branislav Fekete i RB Milan Kalember i odbrana koju predvodi iskusni Robert Renji.

Kalember je zajedno sa ofanzivnom linijom odigrao odličan meč protiv Pirata: „Od ekipe Kleka očekujem da uđu ozbiljno u ovu utakmicu, kao što ćemo i mi zbog borbe za poziciju u plejofu i domaćinstvo. Naša odbrana će se koncentrisati na njihova trčanja, a kada je reč o našem napadu – planiramo da koristimo različite akcije, balans između trčanja i pasova”, kratak i jasan je RB Mamuta Milan Kalember.

Nenad Pajić, defanzivni koordinator i LB Vitezova pred meč sa Kikindom najavljuje novu rovovsku bitku, ovog puta sa srećnijim krajem: „Nakon teškog poraza kod kuće od Bullsa mi idemo na vrlo teško gostovanje u Kikindu gde nikad nismo pobedili. Pa pošto je naša tvrđava srušena, red bi bio i da mi srušimo tvrđavu u Kikindi. Znamo da će biti vrlo teško, odlično se poznajemo sa domaćinima, pored Feketea, reprezetativnog kvoterbeka, tu su još odlični WR import Braun, kao i sjajna odbrana predvođena našim bivšim igračem Robertom Renjijem. Dakle očekuje nas vraški teška utakmica, ali znamo šta je na talonu i želimo da polufinale plejofa igramo pred našom publikom. Potrudićemo se da podignemo igru u napadu koja je zakazala protiv Bullsa, a nadamo se i da će odbrana biti na visini zadatka i zaustaviti Mamute”, rekao je Pajić.

Utakmica se igra u subotu od 16.30 na terenu FK Žak u Kikindi.

Banat Bulls već su obezbedili prvu poziciju pred plejof i protiv Požarevca moći će da se spremaju za novi duel sa Pastuvima u plejofu, koji će takođe igrati na domaćem terenu. Sigurno je da će obe ekipe svoje najbolje akcije sačuvati za polufinale, ali može da se očekuje jedna otvorena utakmica za navijače, s obzirom da je rezultat u drugom planu.

Jedan od najvažnijih igrača za trenutno neporažene Bullse je RB Nemanja Erečković. On je do sada je postigao četiri TD u prve tri utakmice: „Za svaku utakmicu se pripremamo na isti način, pa tako i za ovu protiv Pastuva. Ipak, naši najveći rivali smo mi sami, ako uspemo da prevaziđemo svoje individualne greške sve će da ide po planu koji je naš stručni štab napravio”, jasan je Erečković.

Pastuvi su obezbedili mesto u plejofu pobedom u gostima protiv Zemun Pirates. Ključni igrač bio je kapiten Saša Petrović koji je postigao dva TD i tri FG i odveo Požarevac u polufinale. Da bi pružili otpor vodećem Banatu, neophodno je da se više igrača uključi u ofanzivne akcije i da odigraju odbranu kao protiv Kleka i u prvom poluvremenu u Zemunu.

Utakmica se igra u nedelju od 17 časova na SC Mladost u Pančevu.