Kikinda bolja od Zemuna u neizvesnoj završnici – DLS 2019

1378
Kikinda Mamuti

Najneizvesnija utakmica u Drugoj ligi Srbije odigrana je u Kikindi. U zaostaloj utakmici drugog kola domaći Mamuti savladali su ekipu Zemun Pirates sa 28:20. Na stadionu FK Žak viđeno je nekoliko preokreta, ali na kraju nešto iskusnija ekipa Mamuta odnela je pobedu.

Prva četvrtina odigrana je bez poena. Obe odbrane bile su čvrste na startu utakmice. Poentiranje je u drugoj četvrtini započeo mladi QB Zemuna Jovan Bojić. On je pronašao još jednog mladog prvotimca Luku Vukojevića koji je postigao TD. PAT je bio neuspešan, ali Zemunci su neočekivano poveli (0:6).

Usledio je odgovor Kikinde. Mamuti su (poput Banat Bulls-a) Pirate napali trčanjem. Milan Kalember pobegao je odbrani Zemuna i posle 25 jardi došao do tačdauna, a Branislav Fekete konverzijom je dodao dva poena (8:6). Zemunci nisu uspeli da uzvrate, a to je iskoristio Mario Biro najlepšim potezom na utakmici. On je do TD došao trčanjem od čak 80 jardi, ali Mammoths nisu to krunisali konverzijom (14:6).

Tada su reagovali Pirati. Bojić je ponovo pronašao slobodnog igrača, ovog puta tajtenda Srđana Holika za 15 jardi i TD, a Andrej Šerčić je konverzijom doneo izjednačenje (14:14) i tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U trećoj četvrtini odbrane su ponovile igru iz prvog dela igre. Međutim, konekcija Bojić – Holik je donela novo vođstvo Piratima. Ponovo su kompletirali pas za 15 jardi, ali PAT Dragutina Žikića je izblokiran (14:20).

U poslednjoj četvrtini Mamuti nisu paničili i tada je iskustvo Feketea presudilo. On je prvo pronašao jednog od najmlađih igrača Kikinde WR Aleksandra Stokića za 13 jardi i TD, a onda je Milan Kalember dodao dva poena.

Pirati su pokušali sve da dođu do pobede. Jedan od tih pokušaja Jovana Bojića presekao je iskusni defanzivni bek Robert Renji i vratio 75 jardi za TD (28:20). Tokom tog vraćanja vreme je isteklo, pa po pravilu nije bilo potrebe da se izvodi PAT.

QB i OC Kikinde Branislav Fekete posebno je bio zadovoljan igrom ofanzivne linije: „Odradili su odličan posao, bez njih ne bih mogao da bacim pas i ne bismo došli do TD trčanjem na današnjoj utakmici, tako da su oni najzaslužniji za ovu pobedu”, istakao je Fekete. Sutra u meču Kleka i Banata, kao i u utakmici Mamuta sa Klek Vitezovima najavljuje veliku borbu: „Očekujem tvrde utakmice u oba slučaja, dobro poznajemo Vitezove kao i oni nas, težak duel nas čeka za dve nedelje”, dodao je Fekete.

Ekipa Kikinda Mammoths odlično je reagovala posle poraza u prošlom kolu i obezbedila je plejof sa trenutnim skorom 2-1. Zemun Pirates igraju sve bolje iz kola u kolo, ali trenutno su bez pobede poput ekipe Požarevac Pastuva sa kojom će se u svojoj poslednjoj utakmici boriti za 4. mesto. Kikinda će u poslednjoj utakmici za dve nedelje igrati derbi meč sa Klek Vitezovima na domaćem terenu.

Kikinda Mammoths 28 : 20 Zemun Pirates
Stadio FK Žak, 25.5.2019. 16.00

1/4 – 0 : 0
2/4 – 14 : 14
0:6 Jovan Bojić pas za Luku Vukojevića, PAT neuspešan
8:6 Milan Kalember trčanje za 25 jardi, TPC Branislav Fekete
14:6 Mario Biro trčanje za 80 jardi, TPC neuspešna
14:14 Jovan Bojić pas za Srđana Holika 15 jardi, TPC Andrej Šerčić

3/4 – 0 : 6
14:20 Jovan Bojić pas za Srđana Holika 15 jardi, PAT izblokiran
4/4 – 14 : 0
22:20 Branislav Fekete pas za Aleksandra Stokića 13 jardi, TPC Milan Kalember
28:20 Robert Renji vraćanje presečene lopte za 75 jardi, FT