Najava četvrtog kola Druge lige Srbije

1273
Borba za tron Druge lige Srbije

U četvrtom kolu Druge Lige Srbije igraju se dve utakmice. Velika borba se očekuje u Banatu – u Kikindi Mamuti dočekuju Zemun Pirates, dok će se u Zrenjaninu za prvo mesto boriti Klek Knights i Banat Bulls.

U subotu od 16 časova na stadionu FK Žak u Kikindi Mammoths dočekuju Pirate iz Zemuna u pomerenoj utakmici drugog kola. Posle odlične igre u prvom kolu, u prethodnom meču Kikinda je savladana u Vršcu. U ovaj meč ulaze kao favoriti predvođeni jednim od najboljih igrača Druge lige Srbije QB Branislavom Feketeom. Fekete očekuje da se odbrana Zemuna opredeli na zaustavljanje pas igre Mamuta: „Analizirali smo njihovu odbranu protiv Banata i Kleka. Uglavnom igraju odbranu sa četiri linijaša i jednim lajnbekerom gde se više brane od pasa sa dva sejftija i četiri kornerbeka. Banat i Klek su to iskoristili trčanjem. Pošto su Zemunci izgubili obe utakmice, spremni smo na njihove promene u odbrani”, rekao je Fekete.

Pirati su posle loše igre u prvom kolu, odigrali mnogo bolji meč protiv Kleka, ali su ostali bez pobede. Najveću pretnju Kikindi predstavljaće QB-WR tandem Jovan Bojić i Nemanja Petković. QB Bojić (rođen 2001. godine) i 10 godina stariji WR Petković, zaslužni su za oba tačdauna u prošlom kolu protiv Kleka. Mladi kvoterbek sigurno će ući u meč sa mnogo više samopouzdanja i očekuje nas mnogo veća borba i otpor Zemunaca u odnosu na meč sa Banatom.

U nedelju od 16 časova na Vojnom stadionu u Zrenjaninu sastaće se dve dosad neporažene ekipe – Klek Knights i Banat Bulls. Reč je o još jednom regionalnom banatskom derbiju, pre dve nedelje Bulls su u svoju korist rešili duel sa Kikindom na domaćem terenu, a sada odlaze u goste Vitezovima. Klek je do dve pobede došao nešto teže od gostiju, tako da Banat ulazi u ovaj duel kao blagi favorit. Vojni stadion je tvrđava koja već godinama odoleva, a Banat je bio vrlo siguran u prve dve utakmice, tako da su u oba tabora očekivanja pobednička.

Kornerbek i trener specijalnih timova Nikola Bikić je upravo na tu temu i izneo sledeće činjenice: „Znamo da je ovo najteža utakmica do sad, koja će možda odrediti i prvo mesto na tabeli. Takođe znamo da su Bullsi dobra ekipa i dobro utrenirani, ali mi smo Vitezovi i nikad se ne predajemo. Stadion u Mala Amerika je već četiri godine neosvojiva tvrđava za sve koji su došli, tako da verujem da će se i ovaj protivnik slomiti”, uveren je Bikić.

S obzirom da se ove dve ekipe nisu ranije sastajale, sigurno je da nas očekuje jedna vrlo zanimljiva i neizvesna utakmica, vrlo verovatno i prava rovovska borba za prvo mesto Druge Lige Srbije.