SBB Vukovi i Meridian Indians za titulu U19 šampiona Srbije!

1710
SBB Vukovi Beograd - Meridian Inđija Indians

U subotu 30. novembra od 18.30 časova na terenu FK IM Rakovica SBB Vukovi Beograd i Meridian Inđija Indians igraće u finalu Juniorske (U19) lige Srbije 2019!

SBB Vukovi vs Meridian Indians U19 finale 2019

Čopor je ove sezone zabeležio pobede u svim utakmicama. U Grupi Sever pobedili su ekipe Kikindu Mammoths, Banat Bulls i sutrašnjeg protivnika Inđiju Indians, da bi potom u polufinalu savladali večitog rivala Wild Boars Kragujevac posle velike borbe. Vukovi su do sada bili izvrsni u odbrani. Bez primljenog poena završili su takmičenje na Severu, a potom su u plejofu posle uvodnog TD Veprova potpuno zaključali napad rivala.

Meridian Indians su takođe bili ubedljivi protiv Kikinde i Banata, a u polufinalu su savladali aktuelnog i dvostrukog uzastopnog šampiona Jagodinu Black Hornets posle odlične igre u napadu reprezentativaca Srbije Aleksandra Živanovića i Nenada Andonovića.

Beogradski SBB Vukovi pokušaće da dođu do svoje druge juniorske titule, prve od 2008. godine i inicijalne Juniorske (U19) lige Srbije, a najbliži tome bili su prošle godine kada ih je na istom stadionu pobedila Jagodina. U ovom finalu poene za Vukove postizali su Nikola Treskanica i Aleksandar Mlađen koji će i sutra biti na terenu. Ukoliko dođu do drugog trofeja Čopor će se pridružiti timovima Jagodina Black Hornets, Kragujevac Wild Boars, Čačak Angel Warriors i Pančevo Panthers koji svi imaju po dve titule.

Meridian Inđija Indians najbliži su bili osvajanju pre dve godine kada ih je u finalu takođe savladala ekipa Stršljena, posle neverovatne utakmice u kojoj se igralo četiri produžetka. Miloš Katić koji je tada postigao TD za Inđiju biće na terenu i sutra kao jedan od najiskusnijih igrača koji ima i iskustvo u Nemačkoj, uz ovogodišnje učešće za reprezentaciju gde je prikazao odličnu igru i zabeležio INT i pokupljen fumble u dva meča. Njemu je pas za TD bacio startni safety reprezentacije Aleksandar Borković koji će sutra tim voditi pored terena. Ukoliko osvoji svoju prvu U19 titulu Inđija će se izjednačiti sa Vukovima i pridružiti ekipama Blue Dragons Belgrade i Novi Sad Wild Dogs koje imaju po jedan trofej. Nijedan klub u Srbiji nema više od dve šampionske titule u U19 konkurenciji.

Vukove će na terenu predvoditi QB Dimitrije Obradinović. Momak koji je nedavno napunio 18 godina, posle povrede Livaja Planta, igrao je nekoliko utakmica na poziciji kvoterbeka i za prvi tim ove sezone, uključujući i polufinalnu utakmicu SK PLS: „U finalu se sastajemo sa ekipom Inđije protiv koje smo već igrali u regularnom delu sezone. Iako smo ih tada pobedili ne smemo da uđemo u utakmicu olako, pošto mislim da su obe ekipe napredovale u međuvremenu i sigurno neće biti lako. Želimo da ispravimo grešku iz prošle sezone i da Vukovima donesemo trofej”, rekao je Obradinović.

Njegov protivnik iz redova Inđije koji će igrati u napadu na poziciji kvoterbeka, MVP kadetske lige Srbije Aleksandar Živanović ovoga puta planira drugačiji ishod u utakmici protiv domaćina: „Dolazimo ponovo na noge veoma uigranoj ekipi beogradskih Vukova. Vreme je da ispravimo sve one stvari što smo pogresili u prethodnoj utakmici. Očekujem veoma jaku utakmicu sa obe strane lopte i mnogo dobrih poteza”, izjavio je Živanović.

Sastav SBB Vukovi: Nikola Treskanica, Dimitrije Obradinović, Aleksandar Bogdanović, Aleksandar Mlađen, Bakir Manić, Strahinja Jeremić, Aleksa Bezbradica, Aleksa Stjepanović, Aleksa Višnjić, Aleksandar Mladenović, Andrej Radivojević, Darko Živanić, Dušan Jovičić, Lazar Đukanović, Luka Kostov-Drndarski, Luka Milić, Luka Pešić, Maksim Rajković, Marko Milekić, Mihailo Čekada, Nemanja Golubović, Nikola Đukić, Jovan Pantelić, Petar Bajalica, Petar Derikonjić, Sava Luburić, Aleksandar Tatalović, Andrej Naumović, Arsa Stojanović.
Glavni trener: Ivan Nedeljković.

Sastav Meridian Inđija Indians: Aleksandar Živanović, Miloš Katić, Nenad Andonović, Stefan Zarić, Nemanja Vukša, Stefan Žužić, Marko Vasiljević, Marko Babić, Jovan Davidović, Nikola Milovac, Dragan Kranjčec, Stefan Janjuz, Nemanja Knežević, Aleksandar Bodiroga, Luka Vukmanović, Milan Nikšić, Roman Milkov, Dušan Milanović, Luka Janeš, Uroš Opačić, Milan Zorić, Nikola Ljubojević, Petar Magdić, Marko Žurkić, Darjan Plavšić, Nemanja Radulović, Aleksa Sinobad, Nikola Mitić, Luka Vinčić, Ognjen Žurkić, Vukašin Katić.
Glavni trener: Aleksandar Borković.