SBB Vukovi Beograd i Meridian Inđija Indians u finalu Juniorske lige Srbije 2019!

2254
SBB Vukovi Beograd - Juniorska liga Srbije 2019

Posle odigranih polufinalnih mečeva ovog popodneva, ekipe SBB Vukovi Beograd i Meridian Inđija Indians plasirale su se u finale Juniorske lige Srbije 2019. Čopor je na domaćem terenu na Adi Ciganliji savladao Divlje veprove iz Kragujevca sa 21:7, dok su u Jagodini Indiansi skinuli sa trona ekipu Black Hornets pobedom rezultatom 34:8.

Utakmicu na terenu BRK Crvena zvezda obeležio je Nikola Treskanica. Posle uvodnog vođstva Veprova do kojeg su došli preko Tome Todorovića koji je uhvatio pas Stefana Milojevića za 60 jardi, igralo se tvrdo i napadi nisu mogli da pomeraju lance. Od ranog vođstva pa sve do finiša druge četvrtine viđene su i po dve izgubljene lopte. Vukovi su napravili fumble i Dimitrije Obradinović je bacio jedan INT, dok su Milojević i Miloš Petrović iz redova Veprova bacili po jednu presečenu loptu. Pred kraj druge četvrtine pas je presekao upravo Treskanica i stavio Vukove u dobru poziciju da izjednače. Posle nekoliko dobrih reakcija odbrane Veprova u svojih 10 jardi i false start kazne za Vukove, Obradinović je u poslednjoj akciji u prvom poluvremenu bežao na desnu stranu, a potom bacio pas skroz na levu stranu terena gde se najbolje snašao upravo Nikola Treskanica i uhvatio TD pas. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 7:7.

U trećoj četvrtini ponovljena je igra iz sredine prvog poluvremena. Vukovi su napravili dobar drive i došli na polovini Wild Boars-a, ali tada je Obradinović bacio drugi INT koji je pokupio rivalski QB Stefan Milojević koji je tada igrao i na svojoj prirodnoj poziciji defanzivnog beka. U poslednjoj deonici, na sedam minuta do kraja meča, posle dobrog punta, Vukovi su stavili Veprove u nezgodnu poziciju. Milojević, koji celu utakmicu nije imao vremena za pas, napravio je grešku i bacio svoj drugi INT. Nikola Treskanica presekao je loptu i vratio ga za 10 jardi do end zone za vođstvo Vukova. Veprovi nisu uspeli da se oporave i kada su Vukovi ponovo došli do lopte, dugi napad trčanjem završio je Aleksandar Bogdanović za jedan jard, posle čega je Veprovima ostalo veoma malo vremena. Todorović je uspeo da napravi dobar return i posle pass interference prekršaja Kragujevac je bio u crvenoj zoni, ali nije uspeo da završi napad. Utakmica je završena rezultatom 21:7.

Igrač meča Nikola Treskanica smatra da je publika imala šta da vidi: „Jako dobra utakmica pre svega za gledanje, velika borba dve jako dobre odbrane od početka pa do kraja same utakmice. Posle prvog TD Kragujevca ništa se nije promenilo, znali smo gde grešimo i šta treba da uradimo da bi napad proradio. Na kraju smo uspeli da se fokusiramo i dobrom pas igrom i trčanjima našeg QB i RB probijemo dobru odbranu Veprova”, rekao je Treskanica.

U Jagodini, još dve nedelje aktuelni šampion Black Hornets dočekali su ekipu Meridian Inđija Indians. Gosti su rano došli do vođstva preko reprezentativaca Srbije Aleksandra Živanovića i Nenada Andonovića koji su kompletirali TD pas za 20 jardi. U drugoj četvrtini ista dva igrača ponovo su napravili konekciju, ovog puta za 12 jardi, a potom su konvertovali i pokušaj za 2 poena i rezultat 14:0. Ključni momenat na meču viđen je verovatno krajem druge četvrtine. Stršljeni su napravili dobar drive i ušli u poslednjih 10 jardi, ali iz četiri akcije za TD nisu uspeli da postignu poene.

Iako su imali prvi napad u drugom poluvremenu, Black Hornets nisu uspeli da naprave novi dobar drive, a Živanović i Andonović nastavili su da muče odbranu Jagodine. Novi pas, novi TD, ovog puta za 40 jardi i novi TPC, praktično su rešili utakmicu. U poslednjoj četvrtini, Jagodina je konačno uzvratila preko trčanja Filipa Đokića za 10 jarda i potom Đokićevog pasa za Vanju Radivojevića za dva poena. Do kraja meča ipak Živanović je nova dva TD postigao preko Marka Babića i Nemanje Vukše koji su postavili konačnih 34:8.

Juniorska liga Srbije

Finale SBB Vukovi BeogradMeridian Inđija Indians biće drugi meč ove godine između ove dve juniorske ekipe. U prvom susretu bolja je bila ekipa Vukova na domaćem terenu sa 21:0.