Juniorska liga Srbije: Veprovi i Vukovi ubedljivi, Banat upisao prvu pobedu

1528
SBB Vukovi Beograd - Juniorska liga Srbije 2019

Juniorska liga Srbije se zahuktava, tri utakmice odigrane su prethodnog vikenda. U subotu, Kragujevac Wild Boars dominirali su u Zemunu i savladali Pirate Dragons sa 58:0, u nedelju SBB Vukovi Beograd bili su bolji od Meridian Inđije Indians sa 23:0, dok je najneizvesnije bilo u Kikindi gde su gostujući Banat Bulls bili bolji od Mamuta sa 16:13.

U Zemunu ekipa Pirate Dragons započela je utakmicu sa 11 igrača koji su igrali i odbranu i napad, a završili su je sa 10 nakon što je WR/S Nemanja Stojanović povredio lakat i nije mogao da nastavi susret. Brojčani hendikep Zemuna maksimalno su iskoristili Divlji veprovi i postigli 58 poena, ne dozvolivši Pirate Dragonsima da se približe end zoni. Osim dobrim akcijama u napadu, Veprovi su do end zone došli i kroz igru specijalnog tima kada je Stefan Milojević vratio punt, a dva puta su poentirali iz odbrane: Strahinja Milenić je zabeležio PICK 6, a odbrana je kolektivno reagovala veoma dobro i dodala dva poena preko safety-ja. Prvotimac Miloš Petrović je bacio tri pasa za TD, jednom za Dimitrija Stojanovića, a dva puta za Dejna Hepnera, sina Džoša Hepnera, trenera defanzivne linije reprezentacije Srbije. Toma Todorović, Vuk Lazović i Aleksa Mičić su postigli po TD trčanjem, a Mičić je dodao i konverziju za dva poena. Jovan Stojković bio je šest puta precizan za dodatan poen.

Glavni trener Zemun Pirate Dragons Srđan Aleksandrović svestan je kako je tim igrao ove sezone, ali siguran je da će njegovi momci iskoristiti sezonu kao školu i motivaciju za naredna takmičenja: „Ove jeseni zabeležili smo tri užasna rezultata, međutim ovi momci koji dolaze na treninge i utakmicu pokazuju neverovatnu strast za ovim sportom, tako da sam siguran da će izvući pouke iz ove sezone i da će u budućnosti na terenima u seniorskim ligama ostaviti svoj trag. Želim da čestitam ekipi Kragujevca na plasmanu u playoff”, rekao je Aleksandrović.

Zemun Pirate Dragons 0 : 58 Kragujevac Wild Boars
Juniorska liga Srbije 2019, 12.10.2019 15.00, teren OŠ Sutjeska Zemun

1/4 – 0 : 29
0:7 Vuk Lazović trčanje, PAT Jovan Stojković
0:13 Stefan Milojevic punt return, PAT neuspešan
0:20 Toma Todorovic trčanje, PAT Stojković
0:29 Strahinja Milenić interception return, PAT Stojković
0:29 Safety
2/4 – 0 : 8
0:37 Miloš Petrović pas za Dimitrija Stojanovića, TPC Aleksa Mičić
3/4 – 0 : 7
0:44 Miloš Petrović pas za Dejna Hepnera, PAT Stojković
4/4 – 0 : 14
0:51 Miloš Petrović pas za Dejna Hepnera, PAT Stojković
0:58 Aleksa Mičić trčanje, PAT Stojković

U nedelju od 13 časova na terenu BRK Crvena zvezda SBB Vukovi su ugostili Meridian Inđija Indians. Utakmicu koja je trebalo da bude derbi kola Vukovi su bez primljenog poena rešili u svoju korist. Čopor je potpuno neutralisao Živanovića i Katića, kao i Nenada Andonovića kojeg veoma dobro poznaju. Prva četvrtina je završena bez poena, a onda je kao i u prvoj ovosezonskoj utakmici RB Aleksandar Bogdanović doveo Vukove u prednost dugačkim trčanjem (7:0). Bogdanović je poentirao i drugi put pre poluvremena, ali tada je završio dugačak drive svoje ekipe i uneo loptu u end zonu sa dva jarda. Bakir Manić je oba puta pogodio PAT (14:0).

Treća deonica bila je preslikana kao uvodna, obe ekipe su neutralisale napade svog protivnika. Potom su u poslednjoj četvrtini Vukovi osigurali pobedu. Prvo je Manić pogodio retko viđen field goal na domaćim terenima sa 20 jardi i povećao prednost na tri poseda lopte (17:0), a potom je Aleksandar Bogdanović potvrdio trijumf svog tima svojim trećim tačdaunom za konačnih 23:0.

„Naša pobeda protiv Inđije je bila prava timska pobeda. Počeli smo sporo, ali smo na početku druge četvrtine dali prve poene i onda je sve počelo da ide u našu korist. Nije bilo lako, Inđija ima dosta dobre pojedince u ekipi, nekoliko seniorskih reprezentativaca, ali jednostavno mi smo uigranija ekipa, što nam je na kraju donelo pobedu. Sve poene koje sam postigao ne bih uspeo bez pomoći mojih saigrača i naše odlične ofanzivne linije. Naravno, naši treneri koji su pažljivo osmislili strategiju, imali su veliki udeo u pobedi. Kako sam prethodne dve godine Juniorsku ligu Srbije igrao u Inđiji znam kako oni funkcionišu, nije mi bilo lako igrati protiv njih, ali na kraju dana dao sam sve od sebe i pomogao mom novom timu da izađe kao pobednik”, izjavio je igrač utakmice Aleksandar Bogdanović.

SBB Vukovi Beograd 23 : 0 Meridian Inđija Indians
Juniorska liga Srbije 2019, 13.10.2019 13.00, teren BRK Crvena zvezda, Ada Ciganlija

1/4 – 0 : 0
2/4 – 14 : 0
7:0 Aleksandar Bogdanović trčanje 41 jard, PAT Bakir Manić
14:0 Aleksandar Bogdanović trčanje 2 jarda, PAT Bakir Manić
3/4 – 0 : 0
4/4 – 9 : 0
17:0 Bakir Manić field goal
23:0 Aleksandar Bogdanović trčanje 8 jardi, PAT neuspešan

Poslednja utakmica na repertoaru bio je banatski derbi između Kikinda Mammoths i Banat Bulls, a ova utakmica opravdala je očekivanja. Ove dve ekipe borile su se do samog kraja utakmice, a na kraju se ispostavilo da su ključne bile dve konverzije za dva poena koje je realizovao RB Bojan Nikolić.

Takođe, na ovoj utakmici postignuta su ukupno četiri TD i to na četiri različita načina. Posle tihe prve četvrtine, poentiranje je započeo Strahinja Brankov preko Miljana Tadića koji je uhvatio pas za 25 jardi. Uzvratila je ekipa Kikinda i to defanzivnim tačdaunom. Odbrana Mamuta isforsirala je fumble koji je pokupio Benjamin Buš i odneo ga do end zone Bikova, međutim PAT je bio neuspešan tako da je rezultat na poluvremenu bio 6:8.

U trećoj četvrtini odličan potez napravio je Luka Mačkić koji je uz dobre blokove specijalnog tima Banata postigao TD vraćanjem punta za 70 jardi (6:16). Posle toga odbrana Banata igrala je dobro i nije dozvoljavala dugačke osvajanja Kikindi. Pred kraj susreta Vukašin Spasić došao je do end zone, a Benjamin Buš pokazao je svoju versatilnost, realizovao PAT i smanjio prednost Bulls na FG zaostatka. Ipak, neiskusnija ekipa Mammoths nije smogla snage i Banat Bulls su odneli pobedu i izjednačili se na drugom mestu sa Inđijom pred poslednje kolo.

Kikinda Mammoths 13 : 16 Banat Bulls
Juniorska liga Srbije 2019, 13.10.2019 14.00, stadion FK ŽAK Kikinda

1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 8
0:8 Strahinja Brankov pas za Miljana Tadića 25 jardi, TPC Bojan Nikolić
6:8 Benjamin Buš vraćanje fumbla, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 8
6:16 Luka Mačkić vraćanje punta 70 jardi, TPC Bojan Nikolić
4/4 – 7 : 0
13:16 Vukašin Spasić trčanje 1 jard, PAT Benjamin Buš