5. kolo DLS: Pobede favorita u Požarevcu i Zemunu

48358

U 5. kolu Druge lige Srbije pobede su (očekivano) ostvarili „Pastuvi” iz Požarevca, nadigravši goste iz Čačka sa 40 : 0, te „Mamuti” iz Kikinde, koji su bili bolji na gostovanju u Zemunu protiv „Pirata” (3 : 36).

Pregled oba meča donosimo vam u nastavku.

1Pastuvi – Angel Warriors 40 : 0

U prvoj od dve danas odigrane utakmice, ekipa „Pastuvi” iz Požarevca rutinski je savladala čačansku ekipu „Angel Warriors” rezultatom 40 : 0 i na taj način zadržala svoju poziciju u vrhu tabele.

Dvonedeljnu pauzu od prethodne utakmice i bitnog poraza protiv jednog od glavnih konkurenata u trci za Prvu ligu, ekipe „Celtis” iz Sombora, Požarevljani su iskoristili na pravi način, konsolidovali su svoje redove, pa im je današnji duel protiv bitno oslabljenih Čačana došao kao melem na ranu.

Boljom igrom u odbrani i značajno efikasnijom igrom u napadu u odnosu na prethodne utakmice, Požarevljani su napravili već do poluvremena osetnu razliku. Posebno efikasna bila je druga četvrtina, sa postignuta čak tri tačdauna, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 26 : 0.

Ovako ubedljiv rezultat dao je u nastavku meča priliku i onim mlađim i manje iskusnim igračima da zaigraju, što nije bitno uticalo na konačan ishod. Čak su u tom delu meča „Pastuvi” i uvećali svoju prednost, postigavši još dva tačdauna za konačnih 40 : 0.

Glavni trener „Pastuva” Nebojša Kartalija ocenio je da je bolja igra u napadu u odnosu na prethodne dve utakmice, donela nesumnjivu pobedu.

– Igrali smo smirenije i to je donelo sigurnu pobedu, tako da su pred kraj utakmice priliku da zaigraju sa seniorima dobili i neki igrači iz juniorskog tima. Sve čestitke za ekipu Čačka na čvrstoj utakmici i velikoj borbi, bez obzira na probleme koje imaju – rekao je Kartalija.

Da podsetimo, utakmica između ekipa „Black Hornets” iz Jagodine i vodećih „Celtisa” iz Sombora, odložena je za sledeći vikend, a nema sumnje da će sve oči „Pastuva” biti usmerene upravo na taj meč. Eventualni poraz „Celtisa” u tom meču može znatno da zakomplikuje stvari u samom vrhu tabele, jer bi se u tom slučaju napravio krug od tri ekipe s istim brojem poraza i pobeda, što bi bitno uticalo na šanse Požarevljana za direktan plasman u viši rang.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 07 : 00
07 : 00 – trčanje Darnel Braun; PAT Miloš Stojimirović
2/4 – 19 : 00
13 : 00 – pas 20 jardi, Braun za Dušana Markovića; PAT neuspešan
20 : 00 – trčanje 22 jarde, Đorđe Marković; PAT Stojimirović
26 : 00 – pas 2 jarde, Braun za Ivana Zdravkovića; PAT neuspešan
3/4 – 07 : 00
33 : 00 – trčanje 40 jardi, Đorđe Marković; PAT Stojimirović
4/4 – 07 : 00
40 : 00 – pas Braun za Zdravkovića; PAT Stojimirović

2Pirates – Mammoths 3 : 36

Očekivanu pobedu na gostovanju u Zemunu ostvarili su „Mamuti” iz Kikinde, kojima, kako smo i najavili, bolje ide u gostima, nego kod kuće. Kikinđani su i trčanjem i pas igrom ubedljivo nadigrali domaće „Pirate”, a kao i u prethodnim mečevima, glavni akter bio je reprezentativni kvoterbek Branislav Fekete.

Iako su slovili za pritajenog favorita, „Mamuti” su meč prelomili tek u trećoj četvrtini, postigavši tri tačdauna. „Pirati” su uspeli da poentiraju samo fild-golom, potvrdivši tako svoju neefikasnost tokom čitave sezone, pa i ne čudi „učvršćena” pozicija začelja tabele.

Pred „Mamutima” je težak zadatak u narednom kolu, kada im u goste stižu zahuktali „Pastuvi”, dok će „Pirati” poslednji meč u ovoj sezoni, i priliku za počasne poene i eventualnu pobedu, imati u Vršcu protiv „Lavova”.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 06
00 : 06 – trčanje 55 jardi, Tihomir Todorov; PAT neuspešan
2/4 – 03 : 00
03 : 06 – fild-gol, Dragutin Žikić
3/4 – 00 : 24
03 : 14 – pas 10 jardi, Branislav Fekete za Olivera Ostojina; pretvaranje za 2, trčanje Fekete
03 : 22 – trčanje 5 jardi, Aleksandar Aćimov; pretvaranje za 2, pas Fekete za Todorova
03 – 30 – trčanje 20 jardi, Fekete; pretvaranje za 2, pas Fekete za Marka Francuskog
4/4 – 00 : 06
03 : 36 – pas 25 jardi, Fekete za Dušana Novakovića; pretvaranje za 2 neuspešno