Dejan Srećković dobitnik Oktobarske nagrade Grada Jagodine

2040
Dejan Srećković
Dejan Srećković i Branko Vučinić, predsednik SAAF (Foto: Pavle Krstić)

Dejan Srećković, seniorski reprezentativac Srbije i član kluba Black Hornets iz Jagodine, dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Jagodine u 2019. godini za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti sporta i obrazovanja.

Dejan Srećković je od samog osnivanja kluba (2013. godine) član sportskog udruženja Jagodina Black Hornets.

U nacionalnom dresu je postigao sledeće uspehe:

– član juniorske reprezentacije Srbije i osvajač zlatne medalje na Balkan Bowl 2016. године;
– član juniorske reprezentacije Srbije i nosilac srebrnog odličja na kvalifikacijama za Evropsko juniorsko prvenstvo 2017. godine koje je održano u Beogradu;
šampion Balkan Bowl 2018. godine u seniorskoj konkurenciji;
član seniorske reprezentacije Srbije za mečeve novog ciklusa Evropskog prvenstva u američkom fudbalu protiv Češke Republike i Francuske.

Dejan Srećković

„Ova nagrada je potvrda uspešne organizacije kluba i uspešnog dijaloga koji neprekidno postoji između sportskog i organizacionog članstva u klubu. Takođe, zahvaljujući našoj lokalnoj samoupravi koju uspešno predvodi Dragan Marković, našem klubu je dosta olakšano funkcionisanje, a samim tim i svaki individualni i kolektivni napredak. Čestitam i ostalim dobitnicima najprestižnije gradske pohvale koju čovek za života može dobiti. Nastavljamo dalje sa radom i razvijanjem fudbala u Jagodini”, rekao je Dejan Srećković.

Dejan Srećković

Predsednik Jagodina Black Hornets Miloš Stanojlović veoma je ponosan na svog igrača: „Dejan Srećković je treći u nizu laureat našeg kluba kojeg je prepoznala lokalna samouprava grada Jagodine u saradnji sa Jagodinskim sportskim savezom (2017. nagrađen je David Jevremović, a 2018. godine nagrađen je Bogdan Pavlović). Reč je o momku koji je pravi uzor na terenu i van terena. Ne mogu, a da ne čestitam i još dvojici Stršljena, jednom bivšem i jednom sadašnjem. Naime, nagradu ove godine pored Srećkovića dobili su i Marko Gajić za uspehe u krosfitu i obaranje ginisovog rekorda u kategoriji barpija, koji je naš bivši igrač i trener. Tu je i mlada nada našeg kluba, petlić Ilija Mrkšić, budućnost američkog fudbala koji na obrazovnom nivou postiže neverovatne uspehe. Ilija Mrkšić je jedan od četvorice braće Mrkšić koji su se u prošlosti takođe bavili američkim fudbalom. Sve u svemu, klub sazreva na svim poljima, to je sada već jedna kultura života koju niko ne može da zaustavi”, izjavio je Stanojlović.

Srećković je dvostruki uzastopni šampion Juniorske lige Srbije i oba puta je proglašen za MVP prvenstva što ga čini jedinim igračem u istoriji američkog fudbala u Srbiji koji je napravio ovo dostignuće. 

Sa seniorskim timom Jagodine ostvario je četvrtu poziciju u SK Prvoj ligi Srbije 2018. godine, kao i petu poziciju ove godine. Pre dve godine bio je jedan od osvajača Druge lige Srbije. Takođe, osvojio je srebrnu medalju u Kadetskoj ligi Srbije 2016. godine i dva srebra u Pionirskoj ligi Srbije 2014. i 2015. godine.

Trenutno je student prve godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu koji je upisao kao 1. na rang listi, a trenutna srednja ocena mu je 8,9 posle očišćene prve godine.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom čestita Dejanu Srećkoviću i KAF Black Hornets na značajnom priznanju.