Novo zlato za Srbiju na četvrtom Balkan Bowlu

2783

Reprezentacija Srbije u fleg fudbalu osvojila je zlatnu medalju na četvrtom Balkan Bowlu, prvenstvu Balkana u američkom fudbalu koje se održalo u Somboru. To je treće uzastopno zlato za Srbiju na ovom takmičenju, što je potvrda da se u našoj zemlji igra najbolji fudbal u regionu.

Balkan Bowl je ove godine okupio četiri nacionalne i jednu regionalnu selekciju. Osim Srbije, u Sombor su svoje timove poslale Hrvatska i Slovenija, koje su i prošlih godina učestvovale, a prvi put je svoje predstavnike u fleg fudbalu imala i reprezentacija Bugarske. Takođe, i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), kao koorganizator događaja, ponovo je imao svoju ekipu koja se takmičila pod imenom All star Sever.

Reprezentacija Srbije, koju je predvodio Darko Štabler, iskusni selektor nekadašnjih bronzanih pionira na evropskom prvenstvu, u podmlađenom sastavu je ostvarila maksimalan rezultat — četiri uverljive pobede, čime se ustoličila na vrh turnira i zasluženo podigla pobednički pehar.

Sa tri pobede i jednim porazom reprezentacija Slovenije je takmičenje završila na 2. mestu, dok je nacionalni tim Hrvatske osvojio bronzanu medalju, ubeleživši dve pobede i dva poraza. Upravo je njihov igrač Marko Miletić proglašen za najboljeg igrača turnira.

Treće mjesto za Hrvatsku i naše izabrane Sharkse!! Pobjede protiv All star tima Vojvodine i Bugarske bez primljenog…

Posted by Dubrovnik Sharks on Субота, 15. септембар 2018.

Evo i kompletnog pregleda postignutih rezultata:

Slovenija — Hrvatska 44 : 19 (19 : 12)
Bugarska — Srbija 0 : 49 (0 : 21)
Slovenija — Bugarska 39 : 6 (20 : 0)
Srbija — All star Sever 43 : 0 (22 : 0)
All star Sever — Slovenia 6 : 48 (6 : 34)
Bugarska — Hrvatska 0 : 53 (0 : 28)
Hrvatska — All star Sever 28 : 0 (14 : 0)
Slovenija — Srbija 20 : 28 (18 : 20)
All star Sever — Bugarska 13 : 0 (6 : 0)
Srbija — Hrvatska 52 : 19 (33 : 19)

Konačan plasman

  1. Srbija 4—0
  2. Slovenija 3—1
  3. Hrvatska 2—2
  4. All star Sever 1—3
  5. Bugarska 0—4

Četvrti Balkan Bowl se i ove godine održao u organizaciji i pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala i Saveza američkog fudbala Vojvodine, dok su podršku, kao i prethodne tri godine, pružili Grad Sombor, lokalni Klub američkog fudbala Celtis, preduzeće „Sportex“ i američka dobrotvorna organizacija His PRINT Ministries.

Posted by Srpska asocijacija američkog fudbala – SAAF on Петак, 18. јул 2014.