Bogdan Pavlović dobitnik Oktobarske nagrade Grada Jagodine

1926

Bogdan Pavlović, član kluba Black Hornets iz Jagodine, dobitnik je prestižnog priznanja Grada Jagodine — Oktobarska nagrada — za izuzetne sportske rezultate.

Bogdan je rođen 2. maja 1998. godine, a u Stršljenima je nastupao za sve uzrasne kategorije. Takođe, višegodišnji je član juniorske reprezentacije Srbije, a odnedavno i seniorski reprezentativac. Student je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, gde je prijemni ispit uspešno položio, zauzevši 3. mesto na rang-listi u konkurenciji od preko 300 kandidata.

— Ovo priznanje je potvrda da sam na pravom putu, kada je u pitanju moj sportski angažman. Takođe, ogromna potvrda sledi i mom klubu koje je dokazao da kontinuiran rad stvara rezultate na svim poljima. Želeo bih svojim primerom da utičem na omladinu da istraju u onome što vole. Nastaviću sa klubom i u narednom periodu da opravdavam epitet našeg grada koji važi za „grad sporta“, ali biću i od velike koristi kada je u pitanju razvoj novih mladih igrača koji su budućnost ovog sporta — izjavio je mladi Pavlović, zahvalivši se svom klubu koji ga je predložio za nagradu, ali i Skupštini Grada Jagodina koja joj je dodelila ovo ogromno priznjanje.

Kao član juniorske reprezentacije osvojio je 2. mesto na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2015. godine, 1. mesto na Balkan Bowlu 2016. godine i 2. mesto na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Beogradu 2017. godine

U seniorima je debitovao 2017, u utakmici protiv Pro-Hunt tima. U 2018. godini nastupao je i za fleg tim Srbije na Balkan Bowlu, gde je poneo zlatno odličje.

Od pojedinačnih nagrada poseduje nagradu za najboljeg hvatača Druge lige Srbije 2017. godine, a od ekipnih dostignuća najvrednije su titule iz 2017. godine u Juniorskoj ligi Srbije i Drugoj ligi Srbije, kao i 4. mesto u ligaškom delu Prve lige Srbije ove godine.

U 2018. godini bio je i najefikasniji hvatač ligaškog dela Prve lige Srbije sa uhvaćenih 12 tačdauna na sedam utakmica, ali i aktivno pomaže kao trener omladinske selekcije Black Hornetsa.

— Bogdan je veliki drugar i još veći igrač. Od kada smo osnovali klub bio je jedan od prvih dečaka koji nam se priključio. Jako je talentovan za mnoge sportove i privilegija je imati Bogdana u timu — izjavio je Miloš Stanojlović, predsednik kluba.

— Gledajući Bogdana kako stasava u jednog od najboljih igrača u Srbiji puno toga smo naučili međusobno jedni o drugima. Zahvaljujući predsedniku Skupštine Grada Jagodina gospodinu Markoviću, koji prepoznaje sportske zasluge, ali i direktoru Jagodinskog sportskog saveza gospodinu Gligorijeviću, koji jako uspešno olakšava klubovima u gradu da nižu rezultate, možemo samo biti ponosni na naš učinak na terenu i van terena. U ime kluba čestitam Bogdanu na najvažnijem gradskom priznanju, ali i iskazujem veliku zahvalnost skupštini grada Jagodine, na čelu sa njenim predsednikom Draganom Markovićem, što drugu godinu u nizu nagrađuje trud svih nas koji činimo da Jagodina postane neizbrisiva na svetskoj karti američkog fudbala — zaključio je Miloš Stanojlović.

Podsetimo, i prošle godine istu nagradu je poneo David Jevremović iz jagodinskog kluba.