Davidu Jevremoviću Oktobarska nagrada Grada Jagodine

3239

David Jevremović, juniorski reprezentativac Srbije i član kluba Black Hornets iz Jagodine, dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Jagodine ove godine za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti sporta i obrazovanja.

David je dobitnik plakete Grada Jagodine kao reprezentativac Srbije u američkom fudbalu i član kluba Black Hornets koji se ove godine plasirao i najviši rang takmičenja. Osvajač je zlatne medalje na prvenstvu Balkana 2016. godine, nosilac Vukove diplome i đak generacije Srednje medicinske škole u Ćupriji. Više puta je u raznim sportovima predstavljao svoju srednju školu s kojom je stigao i do republičkog takmičenja u rukometu. Svi ti rezultati kvalifikovali su ga za najveće priznanje koje dodeljuje Grad Jagodina.

– Ovo je veliko priznanje za mene, ali i za naš klub koji me je predložio na konkursu za Oktobarsku nagradu. Jagodinski sportski savez je brojniji za novog prvoligaša, a Jagodina s razlogom važi za „grad sporta”. Želeo bih ovim putem da se zahvalim svima koji veruju u mene, ali i u naš klub, koji u narednom periodu najavljuje još bolje rezultate – rekao je mladi Jevremović povodom ovog lepog događaja.

Miloš Stanojlović, predsednik KAF Black Hornets, istakao je da je David vredan i požrtvovan momak koji je u klubu od samih početaka i koji se nametnuo široj javnosti svojim dobrim partijama.

– Lokalna samouprava Grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Skupštine Draganom Markovićem, prepoznala je Davidov doprinos u razvoju našeg kluba, ali i samog sporta na ovim prostorima. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati svoje predstavnike, kada je ova nagrada u pitanju, i želja nam je da naš doprinos razvoju jagodinskog sporta, ali i samog sporta uopšte, bude još veći, s obzirom na to da ćemo na narednim pripremama prvi put imati i seniorskog reprezentativca, a to je Davidov saigrač i vršnjak Bogdan Pavlović – izjavio je Stanojlović.

David Jevremović je rođen 11. marta 1998. godine i od samog osnivanja član je Black Hornetsa. Najznačajnije ostvarenje s klubom jeste prvo mesto u Drugoj ligi Srbije i plasman u elitni rang u kojem će se takmičiti 2018. godine. Pored toga, ponosno je u više prilika nosio dres Srbije, a s nacionalnim timom postigao je sledeće rezultate:

  • kao pionirski reprezentativac Srbije – zlatna medalja i najbolji igrač Balkan Bowla 2014. godine;
  • član juniorske reprezentacije Srbije na kvalifikacijama za Evropsko juniorsko prvenstvo u Francuskoj 2015. godine;
  • kapiten junirske reprezentacije Srbije i osvajač zlatne medalje na Balkan Bowlu 2016. godine;
  • kapiten juniorske reprezentacije Srbije i nosilac srebrnog odličja na kvalifikacijama za Evropsko juniorsko prvenstvo 2017. godine koje je održano u Beogradu.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom čestita Davidu Jevremoviću i KAF Black Hornets na značajnom priznanju