Veprovi savladali Vukove u večitom derbiju – SAAF

1605
Veprovi
Foto: Igor Lazarević

U „večitom derbiju“ američkog fudbala, kragujevački Divlji veprovi ubedljivo su savladali beogradske SBB Vukove, rezultatom 48:20 na stadionu Čika Dača u Kragujevcu.

QB Kragujevčana, Džejk Sison, još jednu dobru partiju krunisao je sa pet pasova za tačdaun, od čega čak tri ka Stefanu Borkoviću, a po jedan ka Filipu Nedeljkoviću i Mihailu Novakoviću. U napadima po zemlji domaći su se oslanjali uglavnom na Amerikanca Nika Lasejna, koji je dva puta utrčao u end zonu.

Goste je pokretao odlični američki trkač Džo Berdžeron, koji je imao TD trčanje od 52 jarde, ali nije imao dovoljnu podršku saigrača. Sa dva uhvaćena tačdauna, glavna hvatačka opcija kvoterbeka Livaja Planta bio je risiver koji je ponikao u Veprovima, Nikola Simović.

U prvom delu susreta napad Kragujevčana bio je furiozan i realizovao je svaki posed, dok je odbrana dozvolila protivniku samo jedan ulazak u end zonu, pa je već na poluvremenu bilo izvesno da bodovi ostaju u Kragujevcu (34:8).

Veprovi su već na startu stekli dva TD prednosti, a oba puta kvoterbek Sison je sa end zonom spojio Borkovića (13:0). Krajem prve deonice Plant je asistirao Simoviću, ali je usledio žestok odgovor Veprova u drugoj četvrtini, sa dva vezana tačdauna Lasejna i jednim Nedeljkovića.

U nastavku susreta Berdžeron je dugačkim trčanjem postignao drugi TD Vukova (34:14), ali je onda trkač domaćih Mihailo Novaković napravio slalom kroz odbranu Beograđana posle pasa Sisona (41:14).

Na startu poslednje deonice Sison je treći put pronašao Borkovića i samo jedan promašen šut sprečio je aktivaciju mercy rule-a, pošto je u tom trenutku bilo 34 poena razlike za Veprove. Do kraja meča bivši igrač Wild Boars-a Simović je ublažio poraz Vukova.

Posle zgusnutog rasporeda na startu sezone, Veprove očekuje slobodan vikend, a onda domaćinstvo Inđija Indians-ima i gostovanje poljskim Vroclav Panthers-ima u CEFL ligi.

Vukove sledećeg vikenda očekuje drugo kolo CEFL kupa, a potom dočekuju ekipu Novi Sad Wild Dogs na domaćem terenu.

Autor teksta: Igor Lazarević

Divlji veprovi Kragujevac – SBB Vukovi Beograd 48:20 (13:8, 21:0, 7:6, 7:6)
KRAGUJEVAC – Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 400.

1/4 – 13 : 8
6:0 Džejk Sison pas 16 jardi ka Stefanu Borkoviću, neuspešan PAT
13:0 Sison pas 30 jardi ka Borkoviću, Petar Goić PAT
13:8 Livaj Plant pas 10 jardi ka Nikoli Simoviću, Plant TPC
2/4 – 21 : 0
20:8 Nik Lasejn trčanje 3 jarda, Goić PAT
27:8 Lasejn trčanje 1 jard, Goić PAT
34:8 Sison pas 23 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT
3/4 – 7 : 6
34:14 Džo Beržeron trčanje 52 jarda, neuspešan TPC
41:14 Sison pas 23 jarda ka Mihailu Novakoviću, Goić PAT
4/4 – 7 : 6
48:14 Sison pas 34 jarda ka Borkoviću, Goić PAT
48:20 Plant pas 4 jarda ka Nikoli Simoviću, izblokiran PAT