3. kolo SportKlub PLS: Večiti derbi u Kragujevcu – Veprovi dočekuju Vukove!

1292
Derbi

Posle prva dva kola u novoj sezoni, u kojima su dominantno rešili utakmice u svoju korist, favoriti da se susretnu u Serbian Bowl-u Divlji veprovi i Vukovi odigraće derbi utakmicu 3. kola Sport Klub Prve lige Srbije na stadionu Čika Dača u Kragujevcu u nedelju 21. aprila u 12 časova.

Obe ekipe dočekuju utakmicu posle evropskih pobeda. Kragujevčani su na svom terenu ubedljivo savladali Istanbul Koč Remse u CEFL ligi, dok su Vukovi lako izašli na kraj sa Rebelsima iz Bukurešta u CEFL kupu.

I jedna i druga odbrana imaće teške zadatke. Od svog dolaska pred ovu sezonu, igrači aktuelnog šampiona Veprova QB Džejk Sison i RB Nik Lasejn, kao i sa druge strane QB Livaj Plant i RB Džo Berdžeron, igraju na očekivanom nivou i predvode svoje ekipe do pobeda. Sison je odigrao fantastičan meč protiv Turaka, dok je Berdžeron postigao 3 TD trčanjem u Rumuniji.

QB Veprova Džejk Sison protiv Istanbula je bacio 5 TD i istrčao još jedan. „Očekujem da nastavimo da igramo u napadu kao do sada ove godine. Niko nas nije usporio i imamo dosta oružja u napadu za odbranu Vukova. Naša odbrana igra sve bolje i bolje, svake nedelje podižu nivo igre i treba da istrče na teren i odigraju jako i brzo. Očekujem da odrade posao sa te strane terena. Ako budemo igrali našu igru i ako limitiramo greške, verujem da ćemo izaći kao pobednici”, rekao je Sison.

Odbrana Vukova moraće da obrati pažnju na Lasejna koji je u prva dva kola prvenstva istrčao čak pet TD, kao i opasne risivere Stefana Borkovića i brazilskog internacionalca Pedra Medičija koji je bio MVP utakmice protiv Ramsa.

Sa druge strane, osim na opasnog all-around skill igrača Berdžerona, defanzivci Veprova moraće da uspore QB-a Livaja Planta koji je u prva dva meča bacio 5 TD pasova, od kojih je jedan za Nikolu Simovića bio dugačak maksimalnih 99 jardi.

Ove dve do sada neporažene ekipe obećavaju neizvestan derbi, koja bi mogla da odredi gde će se odigrati ovogodišnji Serbian Bowl. Zato pozivamo sve navijače i ljubitelje ovog sporta da dođu u nedelju na Čika Daču i prisustvuju ovom spektaklu.