Serbian Bowl XIX – Večiti derbi ponovo u finalu

238
Serbian Bowl XIX

U subotu, 6. jula, od 16 časova na stadionu FK Rakovica očekuje nas Serbian Bowl XIX, veliko finale Arena Sport Prve lige Srbije 2024. Akteri ovog događaja su branioci pehara Wild Boars iz Kragujevca i vicešampioni Vukovi iz Beograda. Oba tima su završila regularni deo sezone sa impresivnim skorom od sedam pobeda i jednim porazom. Ovaj duel je treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava uzbuđenje i očekivanja. Ovo finale donosi susret dva najjača tima u Srbiji, koja su tokom cele sezone pokazivala izuzetnu veštinu, snagu i taktičku zrelost.

Foto: Bogdana Marić

Divlji Veprovi iz Kragujevca ulaze u finale sa impresivnom pobedom u polufinalu nad Plavim zmajevima rezultatom 55:6. Ova dominacija na terenu samo je potvrdila snagu i uigranost tima. Kvoterbek Kori Filds je briljirao sa preciznim pasovima i impresivnom koordinacijom sa svojim hvatačima. Američki trkač Afonso Tomas davao je ton igri Veprova, postigavši tri tačdauna trčanjem u prvom poluvremenu. Odbrana Veprova, predvođena veteranom Miloradom Novakovićem, bila je gotovo neprobojna, što je rezultiralo aktiviranjem takozvanog mercy rule već u prvoj polovini susreta. Njihova čvrsta linija i brzi lajnbekeri, predvođeni iskusnim glavnim trenerom i defanzivnim koordinatorom Predragom Šćekićem, dokazali su da su spremni da se suoče sa bilo kojim protivnikom.

Foto: Bogdana Marić

S druge strane, Vukovi Beograd su osigurali svoje mesto u finalu ubedljivom pobedom nad Mamutima iz Kikinde rezultatom 59:7. Vođa napada Vukova, kvoterbek i ofanzivni koordinator Rajan Barebi, demonstrirao je izuzetne veštine u vođenju igre i preciznosti u dodavanjima ka hvatačima poput Ivana Klarića, Dimitrija Obradinovića i Alekse Stjepanovića da postignu brojne poene. Prve poene za Vukove doneo je Devion Jang, a Barebi je uspešno vodio napad tokom cele utakmice. Ekipa glavnog trenera Bojana Kovačevića dozvolilla je protivniku samo jedan tačdaun krajem utakmice, a kao i Veprovi u defanzivnoj liniji osloniće se na veterane Miloša Jankovića i Uroša Kolakovića, dok će iza njih biti mlađa garda koju predvodi lajnbeker Petar Derikonjić. Kiker Željko Stegnjaja je bio precizan u svim pretvaranjima za ekstra poene, dok je Petar Bajalica započeo drugo poluvreme tačdaunom.

Foto: Bogdana Marić

Ovo će biti treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava napetost i očekivanja. U prvom meču, Divlji Veprovi su na svom terenu u Kragujevcu pobedili Vukove rezultatom 21:10. U tom susretu, Veprovi su pokazali svoju dominaciju kroz balansiranu igru napada i čvrstu odbranu. Međutim, Vukovi su se revanširali u Beogradu, gde su ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 56:14. Taj susret je pokazao snagu Vukova u ofanzivnom delu igre, ali i njihovu sposobnost da prilagode taktiku i strategiju kako bi nadigrali svoje rivale.

Prenos Serbian Bowl XIX biće na kanalu Arena Sport 1, uz live stream na zvaničnom YouTube kanalu SAAF-a, što omogućava svim ljubiteljima američkog fudbala širom zemlje da prate utakmicu uživo. Za one koji žele da pristustvuju utakmici na stadionu, cena ulaznice je 400 dinara.