Seniorska fleg liga Srbije: Indiansi i Krune ubedljivi na prvom turniru

323
FOTO: Sport zapada

Seniorska fleg liga Srbije 2023. krenula je prošlog vikenda. Na prvom turniru Grupe Centar održanom u nedelju 24. septembra u Beogradu na terenu CS Bežanijska kosa, Inđija Indiansi su bili perfektni i ostvarili sve tri pobede. Prvi turnir grupe Jug je održan u Valjevu na terenu FK Iskra, u subotu 23. septembra. na kome je ekipa Royal Crowns iz Kraljeva imala sve tri pobede. Turnir grupe Sever je odložen za neki naredni vikend.

Grupa Jug

FOTO: Sport zapada

 

Grupa Jug je na ovom turniru okupila tri Srpska tima i jedan Makedonski. Svaki tim je igrao sa svakim na turniru, a u sve tri odigrane utakmice kraljevčani su se pokazali kao bolji. Napad, a i odbrana Kraljevskih Kruna je protiv ekipa iz Bora i Valjeva prikazala potpunu dominaciju postigavši u obe utakmice preko 40 poena, a primivši samo tri tačdauna.
Poslednja utakmica, sa ekipom iz Kumanova je Royal Crowns timu donela najviše uzbuđenja. Sve do poluvremena je bila rezultatska klackalica, ali početkom drugog dela susreta Krune su bolje odigrale odbranu, a onda je i napad uspeo da se rezultatski odvoji sa dva tačdauna i jednim dodatnim poenom od Skeletonsa. Tom razlikom su kraljevčani, sa dva izvedena nildauna, trijumfalno priveli utakmicu kraju.

Rezultati:
Kraljevo Royal Crowns 44:6 Bor Golden Bears
Kraljevo Royal Crowns 46:12 Valjevo Werewolves
Kraljevo Royal Crowns 45:31 Kumanovo Skeletons
Valjevo Werewolves 13:40 Kumanovo Skeletons
Bor Golden Bears 6:67 Kumanovo Skeletons
Valjevo Werewolves 31:13 Bor Golden Bears

Grupa Centar

FOTO: Inđija Indians

Inđija Indians silovito je startovala na početku turnira i prvo su savladali ekipu Blue Dragons, rezultatom 54:7. U drugom meču Indiansi su nadigrali novajlije u ligi ekipu Banja Luka Crni Đorđe Rebels rezultatom 61:6. A najveća borba je bila viđena u poslednjoj utakmici protiv starih rivala ekipe Orlova sa Novog Beograda. Rezultat je na kraju glasio 26:6. Ekipa Gladiatorsa se nije registrovala na vreme, pa su sve utakmice protiv njih registrovane službenim rezultatom 35:0.

U ostalim mečevima, najzanimljivije su bile još dve utakmice. Prva između Plavih Zmajeva i Rebelsa, gde su Rebelsi na kraju zabeležili tesnu pobedu 21:20. Druga utakmica između Orlova i Rebelsa, gde su kao pobednici izašli prošlogodišnji šampioni Orlovi rezultatom 38:15. U gradskom derbiju, Orlovi su bili bolji od Zmajeva rezultatom 7:47.

Inđija Indians 35:0 Beograd Gladiators
Zemun Blue Dragons 35:0 Beograd Gladiators
Banja Luka Crni Đorđe Rebels 35:0 Beograd Gladiators
Novi Beograd Orlovi 35:0 Beograd Gladiators
Inđija Indians 54:7 Zemun Blue Dragons
Inđija Indians 61:6 Banja Luka Crni Đorđe Rebels
Inđija Indians 26:6 Novi Beograd Orlovi
Zemun Blue Dragons 20:21 Banja Luka Crni Đorđe Rebels
Zemun Blue Dragons 7:47 Novi Beograd Orlovi
Novi Beograd Orlovi 38:15 Banja Luka Crni Đorđe Rebels

Sledeći turniri su zakazani za vikend 7/8. oktobar.