Kragujevac Wild Boars slavili protiv Vukova u večitom derbiju

363
SBB Vukovi : Kragujevac Wild Boars 2023
Foto: Dragan Zabunović

U utakmici drugog kola Prve lige Srbije u američkom fudbalu između Vukova Beograd i Kragujevac Wild Boars, gledali smo pravu rovovsku borbu. Na kraju je Kragujevac Wild Boars odneo pobedu rezultatom 42:35.

Pored odlične igre na terenu, ova utakmica je bila prilika za gledaoce da uživaju u sportskom rivalstvu. U ovom meču, navijači su takođe imali priliku da uživaju. Utakmice poput ove pružaju priliku da se promoviše sport i da se stvori nova baza navijača i igrača.

Sve u svemu, utakmica između Vukova Beograd i Kragujevac Wild Boars je bila izuzetno zanimljiva i kvalitetna, sa mnogo uzbuđenja i preokreta. Obe ekipe su pokazale visok nivo igre i odlučnosti, što je dokaz da je američki fudbal u Srbiji u porastu i da se svakim danom sve više razvija.

SBB Vukovi Beograd vs Supernova Wild Boars Kragujevac Sport Klub Prva liga Srbije
Foto: Dragan Zabunović

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Kragujevčana bio je odlični američki trkač Ešton Herd, koji je na ovom meču upisao čak četiri tačdauna. Upravo je njegovim blickrigom i započela utakmica. Vratio je početni kik-of do sredine terena, a zatim iz još dva trčanja stigao do end zone, za tačdaun iz tri akcije za samo 29 sekundi – 0:7 Odbrana gostiju potom je zaustavila nalet protivnika nadomak crvene zone, odakle je talentovani defanzivni end Milan Stojanović sekovao kvoterbeka Katrajta na trećem pokušaju i odigrao ključnu ulogu u stopiranju prvog napada beogradskog tima.

Zatim su Veprovi duplirali prednost posle pasa Ajzee Grina ka mladom hvataču Danijelu Zunđi – 0:14. Odbrana Kragujevca je potom još jednom bila na visini zadatka kada je bilo najpotrebnije, pa je drugi posed Vukova zaustavljen na 30 jardi, intersepcijom iskusnog kornerbeka i dugogodišnjeg reprezentativca Srbije Ivana Radojičića.

Povratnik iz inostranstva, Strahinja Stepović, zatim je uhvatio pas od 60 jardi nadomak end zone, a Ešton Herd je trčanjem za četiri jarda i TD završio akciju. Početkom druge četvrtine, Veprovi su imali veliko vođstvo – 0:21.

Potom su i Vukovi došli do prvih poena. Na krilima Amerikanca Nolana Korpeninga stigli su do crvene zone, a zatim je kvoterbek Džošua Katrajt uposlio Petra Bajalicu (7:21). Posle neuspešnog drajva i panta gostiju usledio je napad Vukova sa polovine terena, odakle je Katrajt iz dva puta pokušaja sa end zonom spojio upravo Korpeninga za 14:21. No, Veprovi su imali spreman odgovor. Kvoterbek Grin je pasovima ka Stepoviću i Milanu Novakoviću doveo tim na četiri jarda, odakle je Hrd još jednom bio neumoljiv, za dva poseda prednosti na poluvremenu na koje se otišlo rezultatom 14:28.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Za samo 45 sekundi drugog poluvremena viđena su dva tačdauna. Bajalica je trčanjem od 63 jarda iznenadio odbranu Veprova (21:28), ali je to odmah anulirao Stepović, vraćanjem kik-ofa za tačdaun (21:35). Veteran Ivan Klarić zatim je uhvatio dugačak pas Katrajta, koji je potom asistirao Bajalici za treći tačdaun – 28:35.

Malo je falilo da Stepović još jednom uzvrati iz kik-ofa, ali je zaustavljen na samo šest jardi od end zone. Međutim, Veprovi nisu uspeli to da materijalizuju, što su Beograđani odmah kaznili preko Katrajta, koji je iz dva trčanja došao do tačdauna za izjednačenje – 35:35.

SBB Vukovi Beograd vs Supernova Wild Boars Kragujevac Sport Klub Prva liga Srbije
Foto: Dragan Zabunović

Vukovi su se potom kockali i na polovini terena krenuli u četvrti napad za dva jarda, ali ih je protivnička odbrana u tome osujetila. Ajzea Grin je potom iz dobre startne pozicije preuzeo stvari u svoje ruke i najpre uposlio Stepovića, a zatim istrčao dvadesetak jardi do ivice crvene zone, odakle je Herd istrčao svoj četvrti TD i ujedno poslednje poene na utakmici (35:42).

Na satu je ostalo i više nego dovoljno vremena za Vukove da pokušaju da izjednače, ali je u odsudnom momentu, na trećem daunu, defanzivni tekl Veprova, Branislav Petrović, sekovao Katrajta i primorao Beograđane da pantuju tri minuta pre kraja. Izabranici trenera Predraga Šćekića su potom trčanjima pomerali lance i trošili vreme, pa su stigli do važne pobede.

Vukovi Beograd – Kragujevac Wild Boars 35:42 (0:14, 14:14, 21:7, 0:7)

Kretanje rezultata:
0:7 Ešton Herd trčanje 16 jardi, Jovan Stojković PAT
0:14 Ajzea Grin pas 67 jardi ka Danijelu Zunđi, Stojković PAT
0:21 Herd trčanje 4 jarda, Stojković PAT
7:21 Džošua Kartrajt pas 20 jardi ka Petru Bajalici, Željko Stegnjaja PAT
14:21 Kartrajt 8 jardi ka Nolanu Korpeningu, Stegnjaja PAT
14:28 Herd trčanje 3 jarda, Stojković PAT
21:28 Petar Bajalica trčanje 63 jarda, Stegnjaja PAT
21:35 Strahinja Stepović vraćanje kik-ofa 97 jardi, Stojković PAT
28:35 Kartrajt pas 15 jardi ka Bajalici, Stegnjaja PAT
35:35 Kartrajt trčanje 37 jardi, Stegnjaja PAT
35:42 Herd trčanje 20 jardi, Stojković PAT

Autor: Igor Lazarević