Upornost i fokus doneli Novom Sadu pobedu protiv Blue Dragonsa

622
Wild Dogs Novi Sad Blue Dragons Beograd Sport Klub Prva liga Srbije
Foto: Ruža Injac

U utakmici drugog kola Prve lige Srbije između ekipa Novi Sad Wild Dogs i Zemun Blue Dragons gledali smo pravu rovovsku borbu. Posle dve uzastopne pobede Zmajeva u Prvoj ligi, ovoga puta slavila je ekipa Wild Dogsa sa 10:0.

Zemun Blue Dragons su krenuli hrabro u prvoj četvrtini, ali su se suočili sa snažnom odbranom Novi Sad Wild Dogsa. Wild Dogsi su uspeli da zaustave nekoliko napada Blue Dragonsa i uspostavili svoju igru na terenu. Dejan Polovina je postigao field goal sa 35 jardi i doneo prednost domaćinu. Filip Turčinović je potom postigao tačdaun nakon nekoliko odličnih trčanja. Blue Dragons su nastavili da pružaju jak otpor, ali su imali problema sa preciznošću pasa i velikom fizičkom igrom Wild Dogsa.

Wild Dogsi su se istakli svojom čvrstom odbranom, dok su Blue Dragonsi pokazali veliku borbenost i neizmernu želju za pobedom. Ipak, na kraju su Wild Dogsi uspeli da slome otpor svojih protivnika i ostvare važnu pobedu u prvenstvu.

„Zadovoljan sam našom izvedbom na današnjoj utakmici, i ponosan sam na naše momke koji su pokazali neverovatnu želju. Plavi zmajevi su ozbiljna ekipa i teški protivnici, i zato smo danas igrali vrlo oprezno i taktički ispravno.

Ipak, nije samo igra na terenu ono što je važno. Danas smo se ponovo sreli sa našim dobrim prijateljima iz Blue Dragonsa i ovo je bila prilika da se u duhu sportskog rivalstva i prijateljstva družimo i uživamo u jednoj od najlepših stvari u životu – sportu. Neka Beer Bowl postane simbol našeg prijateljstva i sportskog rivalstva, i neka nas ovakve utakmice uvek spajaju i okupljaju.

Čestitam Blue Dragonsima na fer i korektnoj igri, i želim im sve najbolje u nastavku sezone. Nadam se da ćemo se opet videti na terenu, ali i izvan njega, u prijateljskom druženju i uživanju u našoj zajedničkoj strasti – američkom fudbalu”, rekao je predsednik novosadske ekipe Vukašin Simonović.