Serbian Bowl XVII: Glavni treneri „oči u oči”

851

Srbija će u subotu 9. jula dobiti novog šampiona Sport Klub Prve lige. Akteri ovogodi[njeg finalna su večiti rivali Wild Boarsi i SBB Vukovi — timovi koji su se najčešće nalazili u finalu.

Glavni treneri izdvojili su malo vremena da odgovore na nekoliko pitanja za naš sajt. Reč je o Alenu Valstromu glavnom treneru Divljih veprova i Ivanu Nedeljkoviću Džimiju glavnom treneru SBB Vukova.

1. Kako biste ocenili proteklu sezonu u vašem klubu?

Ivan: S obzirom da sezona još uvek nije završena, rano je za osvrtanje unazad, barem do subote uveče. Odigrali smo svega 6 utqkmica do sada I čak je I uzorak mali da možemo da pravimo poredjenje sa ciljevima koje smo postavili pred početak sezone. Tako da, videćemo u subotu.

Alen: Prilično uspešno do sada. Ušli smo u sezonu tražeći da obnovimo defanzivnu dominaciju koja je bila obeležje Divljih veprova, a u drugom poluvremenu protiv Vukova to smo apsolutno uradili. Ofanzivno smo dobro kretali loptu tokom cele sezone, a opet, sa izuzetkom prvog poluvremena protiv Vukova. Tako da bih nam dao peticu.

2. U kojoj meri ste ostvarili ciljeve koje ste zacrtali pred početka ove sezone?

Ivan: Jedan od ciljeva je bio da odigramo dobar meč protiv Danube Dragons-a i da zabeležimo pobedu, međutim, tu smo ostali polovični. Ipak, imamo relativno mlad tim i želeli smo da steknemo samopuzdanje u igri, što timskoj što individualnoj, koje nam je potrebno kako bismo bili konkurentni u Evropskim takmičenjima.

Alen: Kao što sam rekao gore, rešio sam da vratim odbranu tamo gde je tradicionalno, i to smo uradili dajući 100 poena manje kroz polufinale. Primarni cilj je uvek bio osvajanje šampionata, a mi smo sebi dali priliku da budemo u poziciji da to uradimo. Sada treba da iskoristimo tu priliku i završimo.

3. Šta smatrate najjačom tačkom u svom, a šta u protivničkom timu?

Ivan: Timski duh i sistem koji je krojen na osnovu talenta koji imamo bih rekao da je jedna od naših jakih strana. Što se tiče tima Veprova, mislim da je njihov dugogodišnji sistem igre u napadu i odbrani nešto što im daje prednost u odnosu na protivnike jer dobro znaju šta i kako rade na terenu.

Alan: To je izazovno pitanje, imamo neverovatnog kvoterbeka koji tek počinje da pokazuje svoj pravi potencijal, a sa sve boljom ofanzivnom linijom očekujem od njega da napravi još jedan korak ovog vikenda. Uz to, moram da kažem da je naš odbrambeni front mesto gde živimo i umiremo, a sa dva kasna dodavanja postali smo dominantni. Rani napadi su izgledali da neutrališu #4 iu koloni statistike je uradio prilično dobar posao, ali je ipak uradio ono zbog čega smo ga doveli i oduzeo je pola terena. Kada smo dodali #93 da je front postao zastrašujući, ne možete da unesete naš uvoz, a naša sposobnost da stavimo ofanzivnu liniju pod stres otišla je na drugi nivo. Što se Beograda tiče… #1 i #17 su povredili ljude cele sezone i mi nismo bili izuzetak. Za nas je ključno da usporimo njihovu igru u dodavanju, a njih dvojica to čine izazovom.

4. Šta smatrate da bi bila slabost protivničkog tima?

Ivan: To što se finale igra u Beogradu. Dugo nije igran meč između Veprova i Vukova u Beogradu, i ekipa iz Kragujevca bi mogla to da oseti kao dodatni pritisak.

Alen: Vukovi su dobro treniran fudbalski tim. Gledajući ih na filmu, postoji nekoliko mesta na kojima se zaista dobro podudaramo, ali ne vidim nikakve očigledne slabosti.

5. Šta mislite o importima vašeg suparnika?

Ivan: Mislim da je QB Veprova najbolji igrač u ligi. Sjajno čita odbrane i još bolje izvršava akcije koje mu treneri prozivaju. Odličan igrač koji definitivno doprinosi timskom uspehu ekipe iz Kragujevca.

Alen: Njihov kvoterbek je precizan i izgleda da dobro podnosi pritisak. Iskoristio je naše slabosti u prvoj utakmici.

6. Šta gledaoci i vaši navijači mogu da očekuju u finalu?

Ivan: Dobar fudbal svakako. Dve ekipe koje će ostaviti sve na terenu kako bi podigle trofej i postale šampion Srbije.

Alen: Veoma drugačija igra od prve. Dobijate dva snažna napada sa stvarno dobrom KB igrom, ali mnogo poboljšanom odbranom Veprova. Trebalo bi da bude zabavno gledati, siguran sam da će oba trenerska štaba pripremiti svoje momke, tako da bi ovo trebalo da bude odlična utakmica za navijače.

7. Za kraj šta biste poručili navijačima, zašto bi navijači trebalo da dođu u Beograd i uživo gledaju spektakl?

Ivan: Nema puno prilike za ljude iz Srbije da gledaju američki fudbal uživo, a ovo je ipak najveća utakmica u sezoni. Gledaoci će imati priliku da gledaju posebne momke – momke koji ne igraju za novac, slavu ili popularnost, već igraju isključivo jedni za druge i za neopisivi osećaj koji pobeda nosi. Podržite američki fudbal u Srbiji, dođite da podržite ove sjajne momke.

Alen: Ovo su dva najbolja tima američkog fudbala u Srbiji, oba tima smo očekivali da budemo ovde. Tako da i jedni i drugi verujemo da možemo da osvojimo ovo prvenstvo. Izađite i zaljubite se u sport, nećete požaliti.

Ne zaboravite – Serbian Bowl XVII, subota 9. jul od 16.00 h, Stadion „FK Rakovica” u Beogradu!