QB klinika i Kicking kamp 8. i 9. jula u Beogradu

936
lopta qb kicker američki fudbal
Foto: Panters Pančevo

U Beogradu 08. i 09. jula 2022. godine u okviru nastavka saradnje između organizacije ALL22 Global Scouting Network i Srpske asocijacije američkog fudbala održaće se dvodnevna klinika za igrače koji igraju na poziciji kvoterbeka, a pored te klinike 09. jula biće organizovan i prvi Kicking kamp.

Mesto održavanje je teren O.Š. Sutjeska u Zemunu.

Klinika i kamp su besplatni i otvoreni za sve državljane Srbije koji žele da igraju na poziciji kvoterbeka, kikera, pantera, holdera i snepera uzrasta od 18 i više godina.

Vaše prijave možete poslati do četvrtka 07.07. do 20 časova na mail vukasin.simonovic.vp@gmail.com.

Od svakog igrača se očekuje da ponese svoju loptu, olovku, svesku, vodu i odeću/kopačke za rad i na terenu i u učionici. Kaciga je opciona, ali poželjna.

Plan klinike i kampa:

– Petak 8. jul
Kvoterbek klinika

18 – 22 časova

– Subota 9. jul
Kvoterbek klinika i Kicking kamp

9 – 12 časova

Predavač za kvoterbekove je selektor i glavni trener reprezentacije Srbije, kao i vodeći skaut organizacije ALL22 GSN, iskusni Bret Morgan. Njegovu celu fudbalsku biografiju možete pročitati OVDE.

Imao sam veliku sreću da radim sa odličnim trenerima na poziciji kvoterbeka, iz NFL-a i šire. Moja je dužnost da to znanje i stručnost vratim našim kvoterbekovima u Srbiji. Verujem u potencijal naših kvoterbekova, a uskoroće imati još prilika da igraju I da se pokažu. Na ovoj specifičnoj klinici snimićemo biomehaniku svakog kvoterbeka i uraditi video analizu svake komponente bacanja, od glave do pete. Zatim će naučiti specifične vežbe na terenu za obuku svake oblasti i akcioni plan za poboljšanje svojih oblasti naglaska – rekao je Morgan.

Kicking kamp

Kao što smo na početku naveli, pored klinike za kvoterbekove 09. jula biće organizovan prvi Kicking kamp u Srbiji.

Predavač će biti iskusni reprezentativni trener kikera i koordinator specijalnih timova Srđan Stanojev. Njegovu celu fudbalsku biografiju možete pročitati OVDE.

Iz perioda kada sam bio kiker, shvatio sam koliko je teško napredovati bez odgovarajućeg trenera. Nažalost, u Srbiji nismo imali stručnost ili fokus u oblasti kikera. Uvek sam se borio da to promenim. 2013. godine prisustvovao sam trening kampu EuroKickers u Budimpešti koji je vodio trener Kristof Kiper. Mogu sa sigurnošću da kažem da je kamp promenio moj pristup i poboljšao moju igru šutiranja! Posle tog iskustva uvek sam želeo da organizujem sličan kamp u Srbiji. Konačno, posle mnogo godina imamo sve što je potrebno za organizovanje ovakvog kampa. Nećemo imati trenera Kipera sa nama, ali daću sve od sebe da prenesem svoje znanje na sve igrače koji žele da napreduju na ovim pozicijama. Iskoristio bih priliku da pozovem ne samo ove pozicije, već i sve ostale igrače i trenere koji su uključeni u igru specijalnih timova na terenu i van njega – rekao je Stanojev.

Od opreme je potrebno poneti isto što i za kvoterbek kliniku.

Svi treneri su dobrodošli da prisustvuju bilo kojoj klinici.