Treneri američkog fudbala iz SAD održali dvodnevni kamp u Kraljevu

836

U Kraljevu je održan dvodnevni trening kamp sa Američkim trenerima, kao i promocije po školama.

Sedmočlani tim Američkih trenera, predvođen Brentom Džeksonom, koji je glavni trener tima “Korbin” srednje škole iz Kentakija je na dvodnevnom kampu delio svoje znanje i iskustvo sa članovima Kraljevskih Kruna. Kraljevački juniori, kadeti i pioniri (flegovci) imali su priliku da kako i individualno, tako i timski rade sa pozicionim trenerima i tako još više napreduju u ovom sportu. Ovo je bila prilika i za kraljevačke trenere da dodatno prošire svoja znanja i iskustvo o fudbalu.

Utisci dečaka o radu sa trenerima iz SAD su bili sjajni, a američki treneri su na kraju pohvalili dečake sa Ibra.

Trener Brent Džekson je tom prilikom rekao: – Ovo što smo videli i doživeli ovde je sjajno. Srpsko gostoprimstvo je zaista divno i veoma smo zahvalni što smo tako lepo primljeni i što su se domaćini potrudili da nas upoznaju sa svojim običajima, istorijom, kuhinjom, kulturom, sportom. Vidim da i Američki fudbal u ogom gradu napreduje velikim koracima i to mi je veoma drago. Primetio sam veliku želju za napretkom i kod igrača i kod trenera u Kraljevu. Mnogi od ovih srpskih dečaka bi već sada mogli da igraju u Američkim high-school timovima. –

Na kraju kampa treneri iz SAD su izabrali dva najbolja učesnika kampa, šesnaestogodišnjeg DL Luku Đurića u kategoriji kadeti/juniori i QB Sergeja Šljivića u kategoriji pioniri/flag. Njih dvojica, ali i svi ostali igrači, su dobili prigodne poklone. Kamp je završio druženjem na terenu nakon treninga, uz roštilj, sokove i slatkiše.

Tokom svog boravka u Kraljevu, treneri iz Amerike su pomogli “Krunama” i u promocijama fudbala. U dve najveće osnovne škole “IV kraljevački bataljon” i “Svetozar Marković” učenici petih razreda su imali priliku da nauče dosta toga o Američkom fudbalu, ali i da po prvi put zaigraju Flag Football (bezkontaktna verzija Američkog fudbala). Promocije su bile uspešne, jer već isti dan preko 30 dece se upisalo u novoformirane školske timove. Narednih dana se promocije nastavljaju i u drugim školama, a program Kraljevskih kruna pravljenja zdrave baze igrača i razvoja Američkog fudbala nastavlja uspešno da se odvija, već šestu godinu zaredom.

Treći dan boravka u Kraljevu, domaćini iz “Kruna”, su iskoristili da bliže upoznaju goste sa gradom i okolinom, pa osim samog grada američki treneri su obišli i srednjovekovni manastir Žiča. Poseta se završila prijemom kod gradonačelnika dr Predraga Terzića, koji je pozdravio goste iz Amerike i zahvalio im se što podržavaju rad kraljevačkog kluba američkog fudbala “Kraljevske krune”.