Startuje Pionirska fleg liga Srbije (U15) – PFL 2022

886
SAAF ilustracija

Turnirima u Kraljevu i Subotici u nedelju 15. maja počinje nova sezona Pionirske fleg lige Srbije (U15). Trofej brani mlada ekipa Gorillas iz Subotice.

Ove godine se u konkurenciji nalazi 7 ekipa, koje su geografski podeljene u dve grupe: Sever i Jug. Prijavljeni timovi su rangirani prema plasmanu iz takmičarske 2021. godine, i to na sledeći način:

Grupa SEVER
Gorillas Subotica, Blacks Bajmok i Indians Inđija

Grupa JUG
Novi Beograd Orlovi, Royal Crowns Kraljevo, SBB Vukovi Beograd i Blue dragons Beograd

Raspored turnira

Sistem takmičenja

Pravo nastupa u Pionirskoj fleg ligi Srbije 2022. godine imaju dečaci i devojčice rođeni 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. i 2012. godine.

Takmičenje se odigrava po turnirskom sistemu, pa će se u svakoj grupi igrati po tri turnira. Na svakom turniru ekipe igraju svaka sa svakom, jednokružno.

Posle takmičenja po grupama, po dva najbolje plasirana tima iz svake od grupa, plasira se na finalni turnir. Na finalnom turniru, timovi će igrati po sistemu polufinala i finala.

Propozicije Pionirske fleg lige Srbije (U15) možete pročitati OVDE.

Turnir grupe SEVER se igra u Subotici na terenu FK Bratstvo sa početkom u 15 časova, dok je turnir grupe JUG zakazan za 16 časova i održaće se u Kraljevu na terenu FK Magnohrom.

O rezultatima odigranih turnira, redakcija sajta SAAF.rs će izveštavati tek nakon što organizator turnira i komesar za takmičenje dostavi zvanične i potvrđene rezultate