SK PRVA LIGA SRBIJE Veprovi i SBB Vukovi ubedljivo slavili, prekid u Jagodini

1229
Foto: Tamara Milošević

U petom kolu SAAF Sport Klub Prve lige Srbije odigrane su tri utakmice u Čereviću, Ribaru kraj Jagodine i u Kragujevcu.

U Kragujevcu na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača ekipa Divljih veprova dočekala je goste iz Kikinde ekipu Mamuta. U prvoj četvrtini Veprovi su uspeli da poentiraju čak tri puta. Dva puta je je kvoterbek Veprova uspešno pronalazio mladog hvatača Milana Novakovića, prvo pasom od 10 jardi, pa potom od 30 jardi. Dok je treći tačdaun u prvoj četvrtini postigla odbrana Kragujevca nakon uspešno vraćene presečene lopte napada Kikinde. Ipak Mamuti se nisu predavali i nakon nekoliko dobrih hvatanja njihovog inostranog pojačanja Rajana Malona, kao i domaćih hvatača, Mamuti su se našli pred end zonom Veprova i trčanjem iskusnog kvoterbeka Branislava Feketea upisali su svoje prve poene. Veprovi im nisu ostali dužni i ubrzo zatim su poentirali još dva puta i na poluvremenu su otišli pri rezultatu 34:6.

Nakon pauze Veprovi su nastavili u istom ritmu i u trećoj četvrtini su postigli dva brza tačdauna za 47:6. Prvi tačdaun od jedne jarde je uhvatio mladi hvatač Todorović Tomo, a potom je trčanjem od 37 jardi do endzone stigao i Todorović Stefan. Mamuti su zatim jednom brzom akcijom uspeli da osvoje nove poene pasom Rajana ka hvataču Matiji Almašiju. Veprovi su do kraja još jednom poentirali i time postavili konačan rezultat 54:12. Veprovi sledeće kolo dočekuju u Kragujevcu odmorne Plave zmajeve, dok će Mamutu u Kikindi odmeriti snage protiv ekipe Požarevca.

U Ribaru kraj Jagodine ekipa Black hornets su dočekali ekipu Pastuva iz Požarevac. Utakmicu je tačdaunom otvorila ekipa Požarevca. Matić je u endzoni uhvatio kratak pas od 5 jardi. Pretvaranje za dva nije bilo uspešno (0:6). Jagodina je potom uzvratila u drugoj četvrtini, kada je kvoterbek Jagodine pronašao reprezentativca Srbije Bogdana Pavlovića za izjednačenje pred pauzu (6:6). Drugo poluvreme je trčanjem Runa Nilsona od 80 jardi za tačdaun otvorila ekipa Pastuva. Brzo potom svoj drugi tačdan postiže i ekipa Jagodine i izjednačuje na 14:14. Pred kraj treće četvrtine kvoterbek Jagodine uspešnim trčanjem od 10 jardi postiže još jedan tačdaun i tada Jagodin po prvi put na utakmici prelazi u vođstvo (20:14). Utakmica između Jagodina Black hornets i Požarevac Pastuva prekinuta je na 7 minut pre kraja utakmice pri rezultatu 20:14 za domaćine, nakon što se gostujuća ekipa povukla s terena i nije želela da nastavi meč. Krajnji ishod ovog susreta biće određen u skladu s pravilnikom takmičenja.

SBB Vukovi iz Beograda savladali su u gostima ekipu Wild dogs iz Novog Sada rezultatom 13:40. Najbolji akteri utakmice bili su mladi risiver Petar Bajalica i raningbek Aleksandar Bogdanović, Bogdanović koji je postigao dva tačdauna trčanjem, a Bajalica dva hvatanjem u endzoni. Ekipa Vukova je odlučila da u ovoj utakmici na mestu QB-a zaigra domaći kvoterbek Dimitrije Obradinović, koji je odlično iskoristio ovu šansu i kompletirao je tri bacanja za tačdaun. Odličnu partiju je pružila i odbrana Vukova, koja je dozvolila ekipi Novog Sada samo dva puta da poentira. Takođe, odbrana Vukova je postigla i poene na utakmici, kada je iskusni reprezentativni lajnbeker Uroš Kolaković u endzoni sekovao kvoterbeka ekipe Novog Sada Mladena Zlatića i time postigao sejfti. U poentere se još upisao i risiver Andrea Živković.

Novi Sad je svoje poene upisao tek u četvrtoj četvrtini kada je kvoterbek Mladen Zlatić dva puta bacio dugačak pas ka hvataču Jovanu Davidoviću, koji je uspeo da se domogne endzone Vukova. Vukovi sad imaju skor 4-0 i sledećem kolu dočekuju ekipu Jagodina Black hornets. Novi Sad sledećeg vikenda ćeka pauza, koju će sigurno iskoristiti da se što bolje pripreme za poslednje kolo regularnog dela takmičenja, gde ih očekuje utakmica protiv Divljih veprova iz Kragujevca.