Tom Brejdi ide u penziju!

909
Instagram

I to je moralo jednom da se desi, došao je i taj trenutak, za istoriju: jedan od najvećih sportista svih vremena Tom Brejdi rešio je da završi karijeru u 44. godini.

Posle 20 godina u Nju Inglandu i dve godine u Tampa Bej Bakanirsima, G.O.A.T. je rekao da je vreme za kraj impresivne karijere koja je krunisana sa sedam titula u 10 učešća u Superboulovima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NFL (@nfl)

Brejdi je u svojoj prebogatoj karijeri osvojio sedam titula, tri puta je proglašen za MVP-ja, pet puta je bio MVP Superbuola, dva puta igrač godine, tri puta Ol- Pro i čak petnaest puta je bio Probuol igrač.

Uradio je ono što niko nije, ima više šampionskih prstenova od najtrofejnijih franšiza u istoriji, Nju Inglanda i Pitsburg Stilersa.

U karijeri je bacio 84.520 jardi, imao je 642 tačdauna, uz 203 presečenih lopti na 318 utakmica u najjačoj ligi na svetu.

Ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35) u doigravanjima, najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

Na draft 2000. otišao je kao neko za koga su timovi mislili da nema svetlu budućnost. Nju Ingland Patriote su ga preskočili u trećoj rundi drafta, ali i dalje je bio na raspolaganju u šestoj, kao 199. Patriote su ga izabrali, iako su imali tri kvoterbeka na raspolaganju. Povreda Drua Bledsoa i ulazak Brejdija promenilo je ovu igru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NFL (@nfl)

Vodio je Petriotse do kruna 2002, 2004 i 2005. godine. Zatim je prošlo skoro deceniju pre nego što je 2014. u Superboulu pobedio Sijetl sa 28:24. Dva puta ga je u borbama za trofej pobeđivao Ilaj Mening sa Njujork Džajantsima, dok je Nik Fols sa Fildelfijom bio bolji 2018. Osvojio je još dva prstena sa Patriotama, prvo protiv Atlante kada je tim iz Bostona nadoknadio – 25 (3:28) i posle produžetka slavio protiv Falkonsa sa 34:28. A 2019. godine pali su i Remsi sa 13:3. Naredne sezone je ispao u „vajld kard“ rundi od Tenesija i tada je odlučio da napusti Patriote i karijeru nastavi u Tampi. Posle 18 godina Bakanirsi su bili opet na tronu, kada su pobeđeni Čifsi prošlog februara sa rezultatom 31:09.

Odlazi posle sezone u kojem je bio rekorder po broju bačenih jardi – 5.316, a imao je i 43 tačdaun pasova, ali nije uspeo da odvede svoj tim do nove krune. Ispao je prošle nedelje od Remsa posle trilera u finišu.

Legenda odlazi u zasluženu penziju! Odlaskom Toma Brejdija u penziju NFL liga više neće biti ista i može se reći da je jedna velika era završena.