Kikinda Mammoths šampioni Druge lige Srbije!

627
Kikinda Mammoths šampioni Druge lige Srbije 2021

Ekipa Kikinda Mammoths osvojila je Drugu ligu Srbije! Krdo iz Kikinde savladalo je drugi put ove sezone beogradske Gladijatore, ovaj put sa 27:21, i na taj način ekipa Mamuta obezbedila je baraž utakmicu sa Požarevac Pastuvima za plasman na sedmu poziciju u okviru Prve lige Srbije.

Kikinda je jako ušla u utakmicu i poveli su sa 14:0 u prvoj četvrtini. Prvo je tačdaun 65 jardi trčanjem postigao Nemanja Milosavljev, a uspešno pretvaranje za dva poena pretvorio je kvoterbek Branislav Fekete trčanjem. Zatim su Fekete i Matija Almaši napravili konekciju od čak 85 jardi, ali konverzija je bila neuspešna.

Ipak, do kraja veoma efikasne prve četvrtine Gladijatori su prepolovili prednost Mamuta. Sa 9 jardi od end zone Stefan Ljumović je dobio handoff i postigao TD, a Dragutin Žikić je pogodio PAT.

Isti tandem doneo je jedine poene u drugoj četvrtini, a ujedno i izjednačenje gostima. Ovog puta Ljumović je uneo loptu sa 7 jardi. Na poluvreme se otišlo rezultatom 14:14.

Kikinda je vratila prednost u trećoj četvrtini. Branislav Fekete pronašao je Vukašina Spasića za 10 jardi u end zoni, aii pretvaranje za dva poena je drugi put bilo neuspešno što je ostavilo Gladijatorima šansu da povedu (20:14).

Oni su to i učinili u poslednjoj četvrtini. Dug napad kvoterbek Vanja Skoko završio je pasom za 5 jardi ka Srđanu Holiku, a Dragutin Žikić doneo je prvu i jedinu prednost Gladijatorima u finalu.

Ušlo se u poslednjih dva minuta utakmice, a takozvani 2 minute drill Mamuti su završili za jedan minut. Taj napad krunisali su Fekete preko Milosavljeva koji je postigao svoj drugi tačdaun, a potom je Matija Almaši postigao PAT za 27:21. Gladijatori su pokušali u poslednjem minutu da pređu ceo teren, ali bili su neuspešni. Kikinda je došla do pobede i plasmana u Prvu ligu Srbije i baraž za sedmu poziciju.

Lider Mamuta na terenu i van njega, kvoterbek i predsednik Kikinde Branislav Fekete, naravno sa razlogom je bio izuzetno zadovoljan posle utakmice:

„Pobeda u finalu i plasman u Prvu ligu su neverovatan uspeh za naš klub. Utakmice je bila teška, imali smo i neke probleme sa povredama, ali smo smogli snage u poslednjim minutima da dođemo do pobede. Želim da čestitam mojim saigračima na pobedu, kao i ekipi Gladijatora na odličnoj utakmici i sezoni.

Naš klub se sada okreće pripremama za Juniorsku ligu Srbije i Žensku fleg ligu Srbije u septembru. Nastavljamo sa ozbiljnim radom, kako bismo imali predispozicije da nastavimo sa uspesima”, izjavio je Fekete.