Jagodina Black Hornets vs SBB Vukovi Beograd – Finale KLS 2021

557
Foto: Boško Bunuševac

U finalu Kadetske lige Srbije u nedelju od 17.30 na stadionu FK Rakovica (popularni IMR) sastaće se SBB Vukovi Beograd i Jagodina Black Hornets. Obe ekipe stigle su do finala bez poraza, Vukovi jure svoju drugu titulu u ovoj konkurenciji, a Jagodinu prvu.

Vukovi su do titule došli 2018. godine. U međuvremenu, Jagodina je igrala dva finala i oba puta izgubila od Inđije Indians koji su četiri puta bili šampioni u ovoj konkurenciji.

Obe ekipe su dominantno došle do finala.

Jagodina je igrala u Grupi Jug i ostvarila ubedljive pobede protiv kragujevačkih Divljih veprova i Mladenovac Forestlandersa, a uz to službenim rezultatom dodeljena im je pobeda protiv Kraljevskih kruna. U polufinalu su potvrdili dominaciju pobedom nad ekipom Pančevo Panthers rezultatom 59:0 što im je donelo plasman u finale.

Ekipu Jagodine predvodi nekoliko igrača koji imaju i seniorsko iskustvo, pre svih Vanja Radivojević i Todor Vasiljević koji su ove godine imali dosta snepova u Prvoj ligi Srbije. Uz njih, sastav Stršljena čine: Ilija Cvetković, Luka Cvetković, Uroš Davidović, Nikola Dimitrijević, Andreja Dojčinović, Jovan Đorđević, Ignjat Đurđević, Filip Stojanović, Andreja Ilić, Nikola Kostić, Luka Gajić, Željko Mušanović, Dimitrije Nikolić, Veljko Radisavljević i Dimitrije Rakić. Sa klupe ih predvode Dejan Srećković, Bogdan Pavlović i Stefan Milutinović.

Ekipa Vukova igrala je u Grupi Sever u dvokružnom sistemu protiv Pančevo Panthersa i Orlova sa Novog Beograda i ostvarila je četiri pobede. Potom su u polufinalu dočekali Kraljevo Royal Crowns i savladali ih ubedljivo 41:0.

Glavni trener Vukova Mihailo Stefanović uzda se u svoja napadačka oružja Andriju Savića, Marka Latasa i Miloša Tresovića da nastave sa dobrom formom. Uz njih na terenu će biti: Nikola Antonijević, Stefan Caričić, Nikola Đukić, Luka Miodrag Đurđević, Lazar Ignjatović, Aleksa Jočić, Filip Krstić, Bojan Marković, Niels Meisen, Branislav Milinović, Nikola Mladenović, Nenad Novaković, Filip Pavić, Miloš Prica, Gligorije Radojević, Gradimir Radojević, Nikola Savičić, Dušan Šćepanović, Luka Stamenović, Milan Vukadinović i Miroslav Zogović.

Još jednom, finalna utakmica Kadetske lige Srbije počinje u nedelju u 17.30 na stadionu FK Rakovica. Ulaz je slobodan.