Mamuti i Gladijatori treći put ove sezone za titulu šampiona Druge lige Srbije

962
Mamuti vs Gladijatori finale 2021
Foto: Tamara Milošević

U nedelju od 17 časova na terenu FK Žak u Kikinda, Kikinda Mammoths i Gladiators Belgrade odmeriće snage treći put ove sezone, ali ovaj put ulozi su mnogo veći. Pobednik će poneti zvanje šampiona Druge lige Srbije i obezbediti baraž utakmicu sa poslednjeplasiranom ekipom Prve lige Srbije, što je u ovom slučaju tim Požarevac Pastuvi.

Ove dve ekipe, kao što je već napomenuto, već su dva puta igrale međusobno i skor je izjednačen. U prvoj utakmici u Kikindi, Gladijatori su bili bolji sa 13:28 i to u gostima, dok je u poslednjem kolu na terenu Ivan Milutinović u Beogradu Kikinda bila bolja rezultatom 9:14.

Finale je naravno prvo finale u kratkoj istoriji Gladijatora, koji su doduše igrali i finale 7 na 7 Druge lige Srbije prošle godine. Sa druge strane, Mamuti iz Kikinde napravila je korak unapred u odnosu na prošlu sezonu kada su stigli do polufinala gde ih je izbacila ekipa Kleka. Ukoliko se pobedom plasira u baraž, Kikinda će dobiti priliku da se vrati u Prvu ligu Srbije posle 2018. godine.

Lider Kikinde pored i na terenu, kao i uvek, biće QB Branislav Fekete. Mamuti imaju kvalitet na ofanzivnim skill pozicijama gde će igrati Nemanja Milosavljev, Matija Almaši, Mario Biro, Aleksandar Stokić i Vukašin Spasić.

I sa druge strane, gostujuća ekipa ima kvalitetne igrače u napadu, a QB Vanja Skok će pretiti odbrani Kikinde preko Srđana Holika, Dušana Ilića, Luke Vukojevića i pre svih preko Stefana Ljumovića koji je ove sezone bio najbolji RB u Drugoj ligi i nastavio je sa odličnim igrama koje je prikazivao 2019. godine u Arena ligi Srbije za Obrenovac Hawks.

Prenos utakmice obezbeđen je putem live streama na zvaničnoj YouTube stranici saveza.