Finalni turnir Pionirske fleg lige Srbije – Ponovo Orlovi ili novi šampion?

387
Orlovi Novi Beograd 2021

Ove subote odigraće se finalni turnir SAAF Pionirske fleg lige Srbije. Na finalni turnir plasirale su se četiri ekipe. Plasman su obezbedili branioci titule Orlovi Novi Beograd kao pobednik Grupe Centar, pobednici Grupe Sever Subotica Gorillas, pobednici Grupe Jug Kraljevo Royal Crowns i najbolja druga plasirana ekipa što je u ovom slučaju bio tim Zemun Pirates, koji su igrali u Grupi Centar.

Finalni turnir igra se u subotu 26. juna od 16 časova na terenu FK Studentski grad na Novom Beogradu.

Najubedljivija ekipa na odigrana tri turnira bila je ekipa Subotica Gorillas. Igrači trenera Ivana Palije bili su izuzetno efikasni. Postigli su najviše poena u sve tri grupe, a ujedno je i odbrana bila najmanja i zabeležila je najmanji broj primljenih poena. Gorillas će pokušati da naprave korak napred u odnosu na prošlu sezonu kada su stigli do finala.

Za Suboticu će nastupati sledeći igrači: Ana Bodić, Danijel Brajković, Nemanja Đorđević, Nikola Jarić Kitanović, Sergej Matijević, Mihajlo Palija, Stefan Poljaković, Uroš Puškić, Danijel Rostas, Aleksa Škrpan, Igor Vojnić Kortmis i Nikola Vojnović.

Grupa Sever

PosTeamPositionWLPctPFPAStreak
11.60100%31839W6
22.2433%129200L2
33.1517%36244W1

Orlovi će pokušati da osvoje šampionat drugi put uzastopno. Poput Subotice, Orlovi su bili besprekorni u svojoj grupi, zabeleživši svih 6 pobeda u 6 mečeva. Ovaj tim osigurao jei domaći teren na kojem će nastupati sledeći Orlići: Petar Andžić, Andrej Bijelić, Uroš Bulatović, Pavle Čorak, Rastko Dabović, Marko Đukić, Filip Horvat, Fedor Ivaštanin, Luka Kostadinovski, Aleksa Lakić, Milan Manić, Marko Maravić, Mihajlo Miletić, Ognjen Nikolić, Uroš Nikolić, Dimitrije Pavlović, Andrej Rakočević, Jovan Španjević i Aleksandar Vidaković. Tim treniraju mladi Aleksa Mišković i iskusni Siništa Ivaštanin.

Iz Grupe Centar put do finalnog turnira našla je i ekipa Zemun Pirates. Sa skorom 3-3 tim Mihajla Žitnika bio je jedini sa polovičnim učinkom u ligi, što je bilo dovoljno za prolaz. Tim na terenu predvodi Anja Nišić na poziciji kvoterbeka, a osim nje na teren će istrčati Ognjen Asić, Bogdan Đurović, Stefan Irić, Ilija Jovanović, Mihajlo Marković, Luka Mihajlović, Marko Mihajlović, Petar Rašković, Đorđe Stefanović, Lazar Tarlanović i Nikola Vujinović.

Grupa Centar

PosTeamPositionWLPctPFPAStreak
11.60100%26669W6
22.3350%124130W1
33.060%48239L6

Već donekle standardno i očekivano, na jugu ekipa Kraljevo Royal Crowns plasirala se na finalni turnir sa stopostotnim učinkom. U borbama sa Vukovima i Forestlandersima, osvajač bronzane medalje prošle godine dobro se pripremio za predstojeći turnir. Kao i uvek, trener Srđan Ćosić na raspolaganju ima veliki broj igrača za ovaj rang takmičenja, što je pokazatelj dobrog rada u promovisanju kluba u Kraljevu. Za Krune će igrati: Mateja Banjac, Ognjen Đoković, Ognjen Dubovac, Stefan Filipović, Mihailo Gajović, Veljko Kostadinović, Nikola Milivojević, Strahinja Nestorović, Nikola Radišić, Andrija Savićević, Andrija Šekularac, Janko Šekularac, Savo Šljivić, Sergej Šljivić, Vojin Stevanović, Andrija Vidović i Miloš Vuletić.

Grupa Jug

PosTeamPositionWLPctPFPAStreak
11.60100%22147W6
22.2433%96131L1
33.1517%68207W1

Još jednom da ponovimo, finalni turnir počinje u subotu u 16 časova na terenu FK Studentski grad.