Čopor iz Beograda siguran protiv Jagodine – SK PLS 2021

568
Čopor iz Beograda bolji od Jagodine

U poslednjoj utakmici regularnog dela sezone SAAF Sport Klub Prve lige Srbije SBB Vukovi Beograd savladali su ekipu Jagodina Black Hornets rezultatom 56:0. Na ovaj način, Čopor iz Beograda završio je regularni deo sa savršenim skorom 6-0 i imaće prednost domaćeg terena kroz plejof. Sa druge strane, Jagodina je završila sezonu na 6. mestu sa skorom 1-5.

Ponovo je kvoterbek Vukova Džonatan Brentli odigrao odličnu utakmicu je bio odgovoran za 5 od 8 tačdauna Beograđana. Poentiranje je otvorio odlični mladi RB Aleksandar Mlađen trčanjem za 23 jarde. Tada prvi put na scenu stupa Brentli koji je pronašao Ivana Klarića za 46 jardi. Sledeći TD bio je delo mladog risivera Petra Bajalice koji je istrčao za 34 jardi. Sva tri puta siguran je bio kiker Željko Stegnjaja za ekstra poen.

U ostatku utakmice Brentli je bacio još tri tačdaun pasa, a potom je i istrčao za jedan. Loptu su redom hvatali Tihomir Todorov za 55 jardi, Miloš Kolibar za 8 jardi i Aleksa Stjepanović za 10 jardi, a Brentli je sve to krunisao dugim trčanjem za 35 jardi.

Konačan rezultat postavili su još jedan mladi raningbek Vukova Aleksandar Bogdanović i naravno Željko Stegnjaja za 56:0.

Vukovi su odigrali još jednu odličnu utakmicu u odbrani. Posle utakmice sa Kragujevcem, Čopor je u poslednje četiri utakmice dozvolio samo jedan TD Zmajevima, dok su tri ekipe zadržali bez postignutog poena (Požarevac, Novi Sad i Jagodina). Na ovoj utakmici kao najbolji akter u odbrani izabran je Andrija Drča.

Tim iz Beograda sada ima dve nedelje pauze da se pripreme za polufinale gde čekaju pobednika duela iz poslednjeg kola regularnog dela koji u nedelju od 15 časova igraju Novi Sad Wild Dogs i Blue Dragons iz Beograda. U drugom polufinalu sastaće se Kragujevac Wild Boars i Banat Bulls, a njihov direktan duel u poslednjem kolu u Kragujevcu odlučiće ko će biti domaćin u polufinalu.