Dve pobede gostiju i jedna domaćina u šestom kolu – SK PLS 2021

1316
Foto: Igor Lazarević

U šestom kolu Prve lige Srbije odigrane su tri utakmice, a jedna domaća i dve gostujuće ekipe ostvarile su ubedljive pobede.

U beogradskom derbiju, ekipa SBB Vukovi Beograd ubedljivo je savladala gradskog rivala Plave zmajeve sa 44:7. Odličnom igrom u odbrani Vukovi nisu dozvoljavali Zmajevima da se vrate u meč kao što su to učinili protiv Kragujevca u prošlom kolu, a posle sporijeg početka u napadu, u drugom poluvremenu i taj deo ekipe Vukova je odlično funkcionisao i obezbedio ubedljiv trijumf. Najbolji akteri susreta bili su RB Kruso Gongbej i hvatač Tihomir Todorov koje je predvodio odlični QB Džonatan Brentli, a u odbrani se istakao Petar Derikonjić. U poslednjem kolu protiv Jagodine, Vukovi će pokušati da potvrde sezonu bez poraza, dok će se Zmajevi u direktnom duelu sa ekipom Novi Sad Wild Dogs boriti za prolaz u plejof.

Kragujevac Wild Boars savladali su u gostima Jagodinu Black Hornets rezultatom 0:43. Sigurnom igrom u odbrani Veprovi su rano rešili utakmicu, a napad je to potvrdio dobrom igrom najvećih ovogodišnjih pojačanja. Raningbek Ešton Hurd istrčao je tri puta za tačdaun, a QB Ajzea Vid dodao je dva TD trčanjem i jedan pasom preko Stefana Đurića. U poslednjem kolu, Veprovi dočekuju Banat, a Jagodina koja je na ovaj način ostala bez plejofa (1-4) gostuje protiv Vukova.

U Banatskom Brestovcu ekipa Banat Bulls savladala je požarevačke Pastuve rezultatom 48:7. Najbolji akteri utakmice bila su braća Lorens, Kigan je postigao tri tačdauna trčanjem, a Džejkob dva – jedan vraćanjem šuta, a jedan hvatanjem. Banat sad ima skor 4-1 i poslednjem kolu gostuje Kragujevcu koji ima isti skor u utakmici koja će najverovatnije biti proba za duel istih ekipa u polufinalu. Pastuvi su ovom utakmicom završili sezonu bez pobede (0-6), ali su velikim trudom pokazali da za nekoliko godina mogu da postanu ozbiljan prvoligaš.

U trećoj rundi Druge lige Srbije, Klek Vitezovi dočekali su rivale iz Kikinde, a gostujući Mamuti su bili bolji rezultatom 47:6. Na ovaj način Kikinda je došla do skora 2-1, a Klek do 0-3.