Pionirska fleg liga Srbije – Nove pobede Kraljeva, Orlova i Subotice

1263
Pionirska fleg liga Srbije 2021

Pionirska (U15) fleg liga Srbije nastavljena je ovog vikenda. Odigrani su drugi po redu turniri u sve tri grupe.

U Kraljevu je održan drugi turnir Grupe Jug. Flegovci Kraljevskih kruna su nastavili sa pobedničkim nizom. U prvom susretu mladenovčki tim Forestlanders je relativno lako savladao nešto severnije komšije iz beogradskih Vukova, rezultatom 51:6. U narednom susretu isto tako relativno lako domaćini su savladali tim iz Mladenovca, rezultatom 48:7. Poslednji susret je bio najzanimljiviji, bar do drugog poluvremena, jer su beogradski Vukovi uspeli da tri pita poentiraju protiv domaćih Kraljevića, te se na poluvreme otišlo sa aktivnim rezultatom za oba tima, 25:19 za Royal Crowns. Međutim, u drugom poluvremenu napad Kruna je dominantnom pas igrom postigao još pet tačdaunova, dok odbrana gostima nije dozvolila vipe niti jedan poen da postignu. Krajnji rezultat Kraljevske krune protiv Vukova je bio 56:19. Za Kraljevo Royal Crowns MVP turnira je izabran safety Janko Šekularac. Naredni turnir Grupe Jug biće u Beogradu za dve nedelje.

Na terenu FK Studentski grad na Novom Beogradu, domaći Orlovi ugostili su Inđiju Indians i Zemun Pirate na drugom turniru Grupe Centar. Domaći tim je prvo savladao tim Inđije sa 52:12, ali potom su imali zanimljiv duel sa komšijama iz Zemuna. Mladi Pirati žestoko su namučili aktuelne šampione, ali su na kraju Orlovi ipak odneli pobedu 28:20. Svoju dobru igru na turniru, tim iz Zemuna krunisao je pobedom nad Indiansima sa 40:6.

Najmanje neizvesnosti bilo je u Grupi Sever. Ekipa Gorillas ponovo je bila ubedljiva u obe utakmice. Na terenu FK Radnički 1905 u Bajmoku, domaći Bajmok Blacks ugostili su Suboticu Gorillas i Novi Sad Wild Dogs.  Domaći tim je savladao goste iz Novog Sada sa 46:0, ali nije mogao više protiv komšija iz Subotice. Gorillas su bili bolji sa 61:7. U meču između Gorila i Dogsa bilo je 40:0 u korist lidera Grupe Sever.

Pionirska liga Srbije nastavlja se za dve nedelje kada će se igrati finalni turniri u okviru grupa.