Kragujevac Wild Boars ubedljivi u Novom Sadu – SK PLS 2021

482
Wild Dogs Novi Sad vs Kragujevac Wild Boars

Ekipa Wild Boars Kragujevac bila je sigurna u Novom Sadu protiv domaće ekipe Wild Dogs i savladala ih ubedljivim rezultatom 64:7 u okviru poslednje utakmice četvrtog kola Sport Klub Prve lige Srbije. Kragujevac je sada došao do skora 2-1, dok je Novi Sad na 2-2.

Već na startu utakmice raningbek gostiju Ešton Hurd nagovestio je sjajnu partiju. U trećoj akciji na trećem daunu pobegao je odbrani Novog Sada za 70 jardi. Pretvaranje za 2 poena bilo je uspešno (8:0).

Wild Dogs su uz pomoć odbrane Veprova koja je napravila kaznu na pantu došli u situaciju da uzvrate što su i učinili dugim pasom QB Filipa Đokića za Jovana Davidovića. Vladimir Vasilić je pogodio XP.

Veprovi su odlično reagovali svojim napadom. Dug pas Vida ka Nedeljkoviću stavio je goste u poslednja 2 jarda, a loptu je u end zonu uneo ponovo Ešton Hurd. Konverzija nije bila uspešna (14:7).

Ovog puta WIld Dogs nisu uzvratili. Iako su došli do crvene zone usledila su 4 pokušaja bez uspeha. Da stvar bude još teža za Dogse Ešton Hurd je odmah u sledećoj akciji ponovo pobegao odbrani, ovog puta za 85 jardi i uvećao prednost Veprova na 20:7.

Odbrana Veprova je potpuno neutralisala napad Novog Sada koji je na ovom meču bio oslabljen neigranjem nekolicine igrača, kao i odbrana, te je nekoliko igrača domaćina igralo u oba pravca. Do kraja poluvremena Kragujevac je postigao još jedan tačdaun. U crvenoj zoni Ajzea Vid je pronašao Milana Novakovića na skrin dodavanju, a mladi risiver je utrčao u end zonu. Ovog puta konverzija je bila uspešna preko Filipa Nedeljkovića za 28:7.

Na početku drugog poluvremena Novi Sad je propustio poslednju šansu da učini utakmicu zanimljivijom. Pred end zonom QB Ajzea Vid je ispustio loptu, ali na nju je pao ofanzivni linijaš Veprova Stefan Janković i rezultat je tada bio 34:7.

Umor je apsolutno stigao domaću ekipu, kojoj je posle ovog TD pao i moral. Do kraja utakmice Vid je ponovo pronašao Milana Novakovića za tačdaun, a posle dva onside kika do end zone su trčanjem stigli Mihailo Novaković i Ajzea Vid, dok je Nikola Đorović dodao jedno pretvaranje za 2 poena.

Konačan rezultat postavili su Jovan Stojković i Aleksa Smiljić. Mladi Stojković je uhvatio pas od 40 jardi, a Smiljić je uhvatio pas za dva poena i tako postavio konačnih 64:7.

Sejfti domaćina Nemanja Vučković i pored rezultata napomenuo je da tim Novog Sada napreduje u određenim segmentima: „Čestitam ekipi Wild Boars na odlićno odigranoj utakmici i zasluženoj pobedi. Bili su spremniji  i uigraniji. Na nama je da se spremamo za naredno kolo i da pokušamo da okupimo ekipu na treningu u većem broju. Zadovoljan sam igrom u nekim momentima u odnosu na početak sezone. Drago mi je što u obe ekipe, ali i ostale u Prvoj ligi, krase mladi igrači. U našem slučaju to je bio 17-godišnji Jovan Davidović koji je uhvatio tačdaun protiv šampiona i želeo bih ovim putem da ga izdvojim”, rekao je Vučković.

Još jedan od nadolazećih talenata na poziciji hvatača u Srbiji, Milan Novaković iz ekipe Veprova, zadovoljan je pobedom posle teške utakmice u Kragujevcu: „Posle teške utakmice u Beču, lepo je biti opet u Srbiji. Fudbal igramo iz čiste ljubavi i pokušali smo napravimo dobru predstavu za naše navijače. Utakmica je bila dobro i uživali smo tokom nje”, izjavio je Novaković.

Predsednik Novog Sada Vukašin Simonović rekao je da je njegov tim bio hendikepiran povredama pred ovu utakmicu: „Odigrali smo meč bez pola tima. Momci su se borili maksimalno. Na kraju krajeva, moglo je biti gore, moglo je da bude 82:7”, kazao je Simonović.