Veprovi igraju u Beču, Pastuvi traže prvu pobedu – CEFL – SK PLS 2021

581
Veprovi CEFL 2021
Foto: Igor Lazarević

Aktuelni šampion Srbije, kragujevački Divlji veprovi, započinju svoju misiju u okviru nove sezone CEFL lige. Wild Boars putuju u Beč gde će odmeriti snage sa ekipom Vienna Vikings. Veprovi će imati težak zadatak, tim iz Beča je u dosadašnjem delu sezone zabeležio četiri pobede bez poraza (4-0), a pre tri nedelje u okviru austrijske lige savladali su Swarco Raiders Tirol, trostrukog uzastopnog šampiona i branioca CEFL titule.

Veprovi imaju svoje snage na koje će se osloniti. Ekipa je pokazala karakter u prošlonedeljnom derbiju protiv Vukova. I pored vođstva Vukova od dva tačdauna razlike u dva navrata, Veprovi su u finišu imali priliku da konverzijom za dva poena dođu do pobede, ali su ostali kratki (42-43). Ipak, igra u poslednjoj četvrtini i istrajnost koju su pokazali može biti adut protiv ekipe Vikings. Dosta će zavisiti od američkog QB-RB dvojca Ajzea Vid – Ešton Hurd, koji će predvoditi tim u napadu i čije iskustvo iz Amerike treba da donese prevagu. Utakmica se igra u subotu u 16.40 časova na Ravelin stadionu. Prenos možete naći na sledećem linku.

U istom terminu, počinje i četvrto kolo Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu. Ekipa Blue Dragons Belgrade (skor 1-1) dočekuje Požarevac Pastuve (0-3) na stadionu FK Heroj u Beogradu. Plavi zmajevi su savladali Jagodinu (22-14), a potom zabeležili poraz od Banata (38-31) u veoma zanimljivoj utakmici u kojoj su pokazali veliku kreativnost u napadu. Požarevački Pastuvi pristupili su ligi i imali težak raspored na početku sezone, pošto su se već susreli sa Veprovima, Vukovima i novosadskim Wild Dogsima. Sada će probati da naprave iznenađenje u Beogradu protiv ekipe Zmajeva koja ima probleme sa povredama. Prenos je obezbeđen sa YouTube kanalu saveza na sledećem linku.

Drugi meč Prve lige igra se u Jagodini gde će Black Hornets dočekati Banat Bulls. Domaći Stršljeni posle dva uvodna poraza imali su nedelju pauze, a sada će ugostiti tim iz Vojvodine koji je posle uvodnog poraza vezao pobede protiv Novog Sada i Zmajeva. Mlada domaća ekipa imaće ozbiljan zadatak protiv veoma iskusne ekipe gostiju koju predvode reprezentativci sa šireg i užeg spiska. Za Jagodinu nastupaće i novi QB iz Sjedinjenih Američkih Država Dejmian Mening, koji je stigao tokom pauze. Utakmica se igra u nedelju od 17 časova na stadionu FK Trnava.

Ekipa SBB Vukovi Beograd je slobodna u ovom kolu, dok je meč Wild Dogs Novi Sad – Kragujevac Wild Boars odložen zbog obaveza Veprova u CEFL ligi.

Takođe, igraće se i jedna utakmica Kadetske lige Srbije koja je počela prošle nedelje. Tim Pančevo Panthersa dočekaće SBB Vukove Beograd. U prvom kolu prošle nedelje Vukovi su savladali Orlove Novi Beograd sa 33:7 u Grupi Sever, a u Grupi Jug Jagodina Black Hornets bila je bolja od Mladenovac Forestlanders sa 33:6. Meč između Panthersa i Vukova igra se u nedelju u 15 časova na terenu Hale sportova.

Na kraju, igraju se turniri Pionirske fleg lige Srbije u tri grupe. Na Severu, Subotica Gorillas će ugostiti Bajmock Blacks i Novi Sad Wild Dogs. U Centru Inđija dočekuje Orlove Novi Beograd i Zemun Pirates, a na Jugu Mladenovac Forestlanders na svom terenu odmeriće snage sa timovima Kraljevo Royal Crowns i SBB Vukovi Beograd.