Grupa Jug SFLS: Angel Warriors ubedljivi na svom terenu

984
Seniorska fleg liga Srbije Grupa Jug

U Čačku na stadionu FK BIP, domaći Angel Warriors ostvarili su sve tri pobede na drugom turniru u okviru Seniorske fleg lige Srbije – Grupa Jug i tako se osamostalili na prvoj poziciji sa skorom 5-1 pred treći turnir koji će odlučiti polufinaliste koji će igrati za titulu.

U prvom kolu domaćini su savladali Bor Golden Bears sa 39:14, dok su Imperatori iz Niša bili bolji od požarevačkih Pastuva sa 41:7.

U drugom kolu Angel Warriors su posle zaostatka na poluvremenu (7:14), preokrenuli i savladali Imperatore sa 35:21, a Golden Bears su savladali Pastuve rezultatom 33:27.

U poslednjem kolu, Nišlije su bile bolje od Bora i ubedljivo pobedile (40:12), a Požarevac je pružio odličan otpor domaćinima, ali ipak nije uspeo da napravi iznenađenje. Angel Warriors su pobedili sa 25:20.

Tako je Čačak došao do skora 5-1, na drugom mestu su Imperatori sa 4-2, Bor ima polovičan učinak 3-3, a Pastuvi su i dalje bez pobede 0-6. Poslednji turnir preliminarne faze u okviru SFLS – Grupa Jug igraće se u Boru, gde će biti odlučeno koje dve ekipe će se plasirati na finalni turnir. Finalni turnir će se igrati po sistemu polufinale i finale, a timovi sa Severa i Juga će se ukrstiti u polufinalu (S1-J2, J1-S2). Plasman na tabeli finalnog turnira biće i konačan plasman prva četiri tima u Seniorskoj fleg ligi Srbije 2019. godine.

RB Čačak Angel Warriors Bogdan Pavlović pohvalio je igru svih ekipa, a posebno svojih saigrača koji nisu imali probleme već su postigli 99 poena: „Zahvalio bih se svim ekipama na fer i korektnom turniru. Publika je uživala u sjajnim potezima. Kada je reč o našem timu, odigrali smo savršen turnir, sve tri pobede i nastavljamo ka cilju, a to je odbrana titule. Čestitam saigračima, svi su odigrali na visokom nivou i to se na kraju rezultatski isplatilo”, rekao je Pavlović.