Seniorska fleg liga Srbije: Prvi turniri u Inđiji i Nišu, Čačak brani titulu

1500
Seniroska fleg liga Srbije
Foto i tekst: www.indians.rs

Ovog vikenda startuje Seniorska fleg liga Srbije! Klubovi su podeljeni u dve grupe. Grupu Jug čine aktuelni šampioni Čačak Angel Warriors, Bor Golden Bears, Požarevac Pastuvi i domaćini prvog turnira Imperatori iz Niša. Prvi turnir igra se u SC Čair u subotu od 13 časova.

Grupa Sever, u kojoj se nalaze Meridian Indians Inđija, Orlovi Novi Beograd, Blue Dragons Beograd i Novi Sad Wild Dogs, takmičenje započinje u Inđiji. Na terenu OŠ Jovan Popović turnir se igra u nedelju 22. septembra od 16 časova.

Titulu brani ekipa Angel Warriors Čačak koja je prošle godine prvi put postala šampion. U preostale svi sezone, od 2015. do 2017. godine trofej je odnosila ekipa Inđije.

Čačani ponovo će nastupiti u jakom sastavu i u timu je 9 igrača koji su nastupali prošle sezone i osvojili titulu. Na mestu trenera ponovo je Gavrilo Maksimović, a ekipa je ojačana novom generacijom mladih nada koje predvodi Marko Kurćubić.

Prvi put se u ovoj verziji američkog fudbala takmiči ekipa Imperatora, koja je organizator prvog turnira. Njih predvodi trener i QB Jovica Jović: „Ovo je nama prvo zvanično takmičenje u seniorskom flegu. Organizovali smo jedan turnir prošle godine da bismo videli kakav je generalno ovo sport i shvatili smo da je dosta dinamičan, zanimljiv i kao takav bi mogao da bude interesantan širim masama. Kada je reč o očekivanjima, za sad ne razmišljamo o tome pošto nikad nismo odmerili snage ni sa jednom od ovih ekipa. Idemo da se nadmećemo i uživamo u igri”, rekao je Jović.

Prethodne sezone se po prvi put desilo da Indiansi nisu podigli pobednički pehar namenjen šampionu. To dovoljno govori o sve većem interesovanju za fleg fudbal, ali i o napretku ovog sporta u Srbiji generalno. Tim iz Inđije će sa klupe i ove godine predvoditi Ivan Prskalo. Kako on sam kaže, vreme je da se nivo igre podigne na viši nivo kako bi ekipa uspela da se domogne zlata još jednom. Tome u prilog govori i roster Indiansa na kojem će se naći braća Stefan i Aleksandar Borković. Pored njih dvojice, perspektivni Aleksandar Živanović i Miloš Katić su takođe predviđeni kao nosioci igre. Bez sumnje, ovaj roster je daleko jači od prošlogodišnjeg i niko u klubu ne sumnja u novi uspeh Indiansa u seniorskoj fleg ligi.

Jedan od pretendenata na titulu je ekipa Orlova. Predsednik kluba, a i igrač Marko Rakočević smatra da će prvenstvo biti zanimljivo: „Očekujemo teške utakmice sa puno dobrih poteza pošto u svim timovima koji se takmiče ima dobrih pojedinaca. Trudićemo se da kao tim damo svoj maksimum i nadamo se povoljnim rezultatima. Naravno, nadamo se da ćemo izaći kao pobednici. Dosta poverenja i samopouzdanja nam ulivaju naš QB David Hanomihl-Lukić”, rekao je Rakočević.