Inđija Indians šampion pionirske U15 lige!

1303
Inđija Indians šampion U15 fleg lige

U Jagodini je odigran finalni turnir pionirske U15 fleg lige Srbije. Na terenu FK Morava Ribare ekipa Meridian Inđija Indians osvojila je pehar posle pobede nad domaćinima Jagodinom Black Hornets u neizvesnoj završnici – 30:29.

U poslednjih 65 sekundi viđena su dva tačdauna. Prvo je Jagodina došla u prednost 29:23, da bi potom u poslednjih 25 sekundi Inđija došla do preokreta i posle pretvaranja do pobede i titule.

Ovo je peta šampionska titula za Inđiju u ovom takmičenju.

U polufinalu šampioni su pobedili ekipu Kraljevo Royal Crowns rezultatom 33:2, a domaći Stršljeni savladali su Orlove sa Novog Beograda 44:6. U utakmici za treće mesto Kraljevo je bilo bolje od Orlova sa 26:20.

Trener Inđija Indiansa Aleksandar Borković rekao je da je turnir bio izuzetno težak: „Pre svega bih želeo da pohvalim protivničke ekipe što su se kvalifikovale na finalni turnir. Svi su zasluženo prošli. Utakmicu protiv Kraljeva smo loše odigrali sa obe strane lopte, što je razumljivo pošto je u pitanju bila prva utakmica na turniru, a protivnik nepoznat. Mnogo grešaka smo napravili, iako se to ne vidi na osnovu rezultata. Kada je reč o finalu, svaka takva utakmica je teška, opet smo načinili mnogo grešaka sa obe strane lopte. Jagodina je imala prednost domaćeg terena i navijača. Međutim, mnogo grešaka ispravili smo sa mnogo dobrih poteza, a završetak utakmice sa 25 sekundi do kraja i preokret sa 23:29 na 30:29 su razlozi zbog kojih će se ovo finale dugo pamtiti”, rekao je Borković.

MVP turnira je igrač Inđije Marko Žurkić. Osim njega, prvaci Srbije su Andrej Petrović, Marko Milivojević, Nemanja Milivojević, Lazar Antonić, Darjan Plavšić, Jovan Nerlović, Bogdan Đaković i Milan Stevanović.

Teren FK Morava Ribare, Jagodina 15.6.2019. 12.00

Finale:
Jagodina Black Hornets 29 : 30 Meridian Inđija Indians

Za 3. mesto:
Kraljevo Royal Crowns 26 : 20 Novi Beograd Orlovi

Polufinale:
Jagodina Black Hornets 44 : 6 Novi Beograd Orlovi
Meridian Inđija Indians 33 : 2 Kraljevo Royal Crowns