Novi Sad Wild Dogs upisali pobedu protiv Inđije u vojvođanskom derbiju

1294
Novi Sad Wild Dogs

U Novom Sadu na terenu SC Sajmište, favorizovani domaćini Wild Dogsi ispunili su očekivanja i pobedili ekipu Meridian Inđija Indians rezultatom 15:0. Novi Sad je na ovaj način obezbedio mesto u polufinalu plejofa (skor 3-2), dok je Inđija i dalje jedina ekipa bez pobede u Prvoj ligi Srbije (0-5).

Prvu četvrtinu obeležile su dobre odbrane, ali i greške napada. Najbliži poentiranju bio je Novi Sad, ali kada su stigli na 8 jardi do end zone napravili su tri uzastopna false start-a i nekoliko tehničkih grešaka i ostali bez poena.

Tek u drugom delu igre videli smo prve poene. Startni QB Novog Sada Luka Vujnović se vratio na teren nakon što je propustio utakmicu protiv Vukova u Beogradu u prošlom kolu. On je pronašao veterana WR Đorđa Mitrovića, kojeg je spojio sa end zonom za 20 jardi, a Vladimir Vasilić je dodatnim poenom doneo prednost od 7:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Poluvreme je ponovo više značilo odbranama nego napadu. Napad Indiansa predvođen QB Naže Hilmanom nije uspevao da organizuje drive koji bi doneo prve poene gostima. Odbrana Wild Dogsa osujetila je svaki pokušaj Indijanaca. Međutim, napad Dogsa nije uspevao da isprati defanzivu svog tima u trećoj četvrtini.

Utakmicu su prelomili u četvrtoj deonici. Luka Vujnović je orkestrirao dug napad i na kraju ga sam završio, trčanjem za dva jarda i TD. Potom se Novi Sad odlučio na konverziju za dva poena i Vujnović je pronašao Davora Solda koji je postavio 15:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Novi Sad u sledećem kolu dočekuje prvaka države kragujevačke Divlje veprove. Imaće težak zadatak, ali pobedom bi zadržali šansu da u plejof uđu sa prve pozicije. Meridian Indiansi sada već znaju da ih očekuje baraž za opstanak u Prvoj ligi Srbije, a tu utakmicu probaće da izbegnu Blue Dragons iz Beograda i Jagodina Black Hornets, koji baš u sledećem kolu igraju međusobni duel u Beogradu.

Novi Sad Wild Dogs 15 : 0 Meridian Inđija Indians
SC Sajmište Novi Sad, 19.5.2019. 16.30

1/4 – 0 : 0
2/4 – 7 : 0
7:0 Luka Vujnović pas za Đorđa Mitrovića 20 jardi, PAT Vladimir Vasilić
3/4 – 0 : 0
4/4 – 8 : 0
15:0 Luka Vujnović trčanje za 2 jarda, TPC Davor Soldo